RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ударно подаване на молби за помощи за отопление, срокът за е до края на октомври

Цветелина АраповаВ разгара на лятото се забелязва особено силна активност от страна на кандидатстващите за целева помощ за отопление. До момента в Дирекциите „Социално подпомагане” в област Пазарджик са подадени над 2600 молби декларации, като само за община Велинград техният брой е 1637. В сравнение със същия период на миналата година, желаещите да получат помощ за отопление са с една трета повече, за Велинград увеличението е с над 600 човека, съобщи директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане Цветелина Арапова.

От дирекцията уточняват, че 31 октомври 2014 г. е крайният срок за подаване на молбите декларации. Не е необходимо кандидатите да се трупат на големи опашки още от началото на кампанията на приема на документи. До крайния срок има още три месеца и половина. За жителите на община Велинград от 15 юли в кметствата по населени места ще има изнесени приемни по предварително изготвен график, с който са запознати вече кметовете и кметските наместници. Графикът е поставен и в Дирекция „Социално подпомагане” – Велинград, съобщи Цветелина Арапова.

Молбата за помощите за отопление се подава по постоянен адрес, лично от лицето, което кандидатства за нея. В молбата задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се представя за справка актуален клиентски/абонатен номер. Формуляри на молбите има достатъчно в дирекциите и не е необходимо да се закупуват от книжарници или да се ксерографират. Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца от 1 ноември 2014 г. до  31 март 2015 г. Изплащането на целевата помощ и за новия отоплителен сезон ще се извършва на два транша по банков път. 

От дирекцията напомнят на гражданите, които желаят да подадат документи за отпускане на целева помощ за отопление, че крайният срок е 31 октомври 2014 г. и не е необходимо да го направят в първия месец от кампанията, за да може да се приемат и обработят документите им от социалните работници и да не затрудняват работата в дирекциите.Тази страница е видяна: 3218

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 15 July 2014 - 17:18:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Крайният срок за подаване на молбите за помощи за отопление е 31 октомври, подадени са 10846
Близо 6 хиляди в Област Пазарджик са подали заявление за помощ за отопление. Срокът е до края на октомври
В "Социално подпомагане" приемат молби за еднократни помощи за отопление
На 15 октомври изтича срокът за подаване на молбите за помощите за първокласници
До края на октомври е срокът за предеклариране на трудови договори
До края на октомври се приемат заявления за отопление. До момента над 9200 социално слаби са подали документи
1538 са подадените до момента молби за помощ за отопление
4 хиляди стигна броят на подадените молби за помощ за отопление
60 одобрени и 5 отхвърлени от общо 4053 молби за помощи за топло
Удължава се срокът за подаване на декларация по чл. 15 от ЗЗБУТТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5377 сек., 1.4377 от тях за заявки.