Новина: Ударно подаване на молби за помощи за отопление, срокът за е до края на октомври
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 15 July 2014 - 17:18:11


Цветелина АраповаВ разгара на лятото се забелязва особено силна активност от страна на кандидатстващите за целева помощ за отопление. До момента в Дирекциите „Социално подпомагане” в област Пазарджик са подадени над 2600 молби декларации, като само за община Велинград техният брой е 1637. В сравнение със същия период на миналата година, желаещите да получат помощ за отопление са с една трета повече, за Велинград увеличението е с над 600 човека, съобщи директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане Цветелина Арапова.От дирекцията уточняват, че 31 октомври 2014 г. е крайният срок за подаване на молбите декларации. Не е необходимо кандидатите да се трупат на големи опашки още от началото на кампанията на приема на документи. До крайния срок има още три месеца и половина. За жителите на община Велинград от 15 юли в кметствата по населени места ще има изнесени приемни по предварително изготвен график, с който са запознати вече кметовете и кметските наместници. Графикът е поставен и в Дирекция „Социално подпомагане” – Велинград, съобщи Цветелина Арапова.

Молбата за помощите за отопление се подава по постоянен адрес, лично от лицето, което кандидатства за нея. В молбата задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се представя за справка актуален клиентски/абонатен номер. Формуляри на молбите има достатъчно в дирекциите и не е необходимо да се закупуват от книжарници или да се ксерографират. Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца от 1 ноември 2014 г. до  31 март 2015 г. Изплащането на целевата помощ и за новия отоплителен сезон ще се извършва на два транша по банков път. 

От дирекцията напомнят на гражданите, които желаят да подадат документи за отпускане на целева помощ за отопление, че крайният срок е 31 октомври 2014 г. и не е необходимо да го направят в първия месец от кампанията, за да може да се приемат и обработят документите им от социалните работници и да не затрудняват работата в дирекциите.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.7226 )


Време за изпълнение: 0.0646 сек., 0.0168 от тях за заявки.