RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
До края на октомври се приемат заявления за отопление. До момента над 9200 социално слаби са подали документи

Пазарджик, Отопление,

От началото на кампанията за прием на документи за отпускане на целева помощ за отопление в дирекциите „Социално подпомагане“ в областта са приети 9212 заявления-декларации, съобщиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Пазарджик. Най-голям брой приети заявления – декларации са в дирекциите „Социално подпомагане“ – Велинград, Пазарджик и Септември.

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца - 1 ноември 2016 г. до 31 март 2017 г. Изплащането за месеците ноември и декември 2016 г. се извършва не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта. През месец август 2016г. са издадени 3147 заповеди за отпускане на целевата помощ, т.е. през месец септември тези лица ще получат изплащане на първия транш в размер на  144,92лв. или общо 456 063,24лв. До 31 януари 2017 г. ще се извърши втори транш на плащането - за месеците януари, февруари и март.

Размерът на целевата помощ се определя ежегодно със заповед на министъра на труда и социалната политика, съобразно промените в цените на електроенергията. За отоплителен сезон 2016/2017 г. месечният размер на целевата помощ е  72,46 лв. За петте месеца на отоплителния сезон сумата е 362,30 лв. Във връзка с увеличението на пенсиите от 01.07.2016 г. е изменен коригиращия коефициент, с цел да не се допусне отпадане на лицата получаващи пенсии от целево енергийно подпомагане само поради осъвременения размер на пенсията им.
В заявленията задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия се представя за справка актуален клиентски/абонатен номер.

Кампанията стартира на 1 юли тази година, крайният срок е 31 октомври 2016г. За миналия отоплителен сезон общо 13 456 лица и семейства бяха подпомогнати с целева помощ за отопление.


Тази страница е видяна: 1028

 Публикувано от: pamedia на Saturday 17 September 2016 - 14:17:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Близо 6 хиляди в Област Пазарджик са подали заявление за помощ за отопление. Срокът е до края на октомври
Близо 7 хиляди са подали документи за целеви помощи за отопление
Помощите за отопление са в размер на 374 лв. Заявления се подават до 31 октомври
В област Пазарджик 17 семейства в затруднено положение са подали заявления за еднократна помощ в дирекциите „Социално подпомагане”
Заявления за еднократна помощ от 250 лв за първокрасници се приемат до 15 октомври
Десислава Костадинова,ГЕРБ: Заявления по проект „Родители в заетост“ ще се приемат до 31 октомври
От 1 октомври 40 социално слаби в община Стрелча ще получават топъл обяд
От 8 октомври в Пазарджик започва раздаването на хранителните помощи за социално слаби
В "Социално подпомагане" приемат молби за еднократни помощи за отопление
Ударно подаване на молби за помощи за отопление, срокът за е до края на октомвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5697 сек., 1.4742 от тях за заявки.