RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
„Асарел-Медет” и д-р инж. Лъчезар Цоцорков са отличени със званието „Общински дарител” за 2012 година

Грамота за АСАРЕЛ-МЕДЕТ„Асарел-Медет” АД и неговият изпълнителен директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков получиха престижно признание за социално отговорната си политика и мащабна дарителска дейност през изминаващата година. Отличието „Общински дарител” бе присъдено на дружеството и неговия ръководител от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България на базата на постъпилите номинации от общините Панагюрище и Стрелча. Наградата бе обявена официално на 16 октомври по време на Осмата годишна среща на местните власти, проведена в Пловдив.  При определянето на победителя Управителният съвет се е ръководил основно от два критерия -  размер и значимост на даренията, информираха от Сдружението.


В почетната грамота е вписана  и сумата, която „Асарел-Медет” АД и д-р инж. Лъчезар Цоцорков са дарили на двете общини – общо 6 582 450 лева. Основната част от средствата са за финансирането на откритата на 16 април 2012 година зала трезор за експониране и съхраняване на оригинала на Панагюрското златно съкровище и за изработването на неговото златно копие. В тази сума се включва още корпоративната и лична подкрепа на значими общински проекти в сферата на благоустрояването, образованието, социалната политика, културата и спорта в двете средногорски общини.

Това е  признание за дългогодишната, последователна и мащабна подкрепа, която „Асарел-Медет” АД и неговите акционери са оказвали на родния край. Не веднъж съм подчертавал, че устойчивото развитие на региона  е корпоративен приоритет, както  и моя лична кауза, заяви д-р инж. Цоцорков след обявяването на наградата.

Други две награди бяха присъдени на дружеството на 27 септември, когато се отбелязва Световният ден на туризма. На церемония в Пловдив бяха отчетени резултатите от Националния преглед-конкурс „Общините за развитието на туризма”, организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. След номинация от община Панагюрище, „Асарел-Медет” АД спечели приз в две категории - „Инвеститор” и „Дарител” за своя принос в развитието на туризма.

Първата награда е за направената инвестиция за реконструкцията на СПА хотел „Каменград”, изграждането на първия в общината 25-метров закрит плувен басейн, конферентен комплекс и модерен СПА център. Реконструираният хотелски комплекс „Каменград” бе открит на 2 април и създава условия за разнообразяване и предлагане на качествено нови туристически услуги в общината. Наградата „Дарител” е за финансирането на проекта „Панагюрско златно съкровище”.


Тази страница е видяна: 2034

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 23 October 2012 - 11:13:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Открихa бюст-паметник на Лъчезар Цоцорков на рождения ден на „Асарел-Медет“
Проф. д-р Лъчезар Цоцорков даде старт на Четвъртия международен турнир по тенис на маса „За Купите на „Асарел-Медет”
Божидар Димитров: Като дарител д-р инж. Лъчезар Цоцорков е непосредствено след братята Евлоги и Христо Георгиеви и д-р Петър Берон
След тежка битка с най-коварната болест почина председателят на Надзорния съвет на "Асарел- Медет" проф. д-р Лъчезар Цоцорков
„Асарел-Медет” публично представи изпълнението на програмите си за устойчиво развитие през 2012 година
Фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков“ осигури свободен достъп за оперетата „Българи от старо време“ - на сцената на „Арена Асарел“ - Панагюрище, на 16 октомври 2019 г.
Поставиха паметна плоча на Лъчезар Цоцорков върху Мемориалната стена на музея в Панагюрище по инициатива на фондация „Цоцорков род“
Димитър Цоцорков е избран за председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД
165 работещи в "Асарел-Медет" ще бъдат отличени по случай Деня на миньора
В памет на проф. Цоцорков "Асарел-Медет" ще дари на училища и читалища средствата, предвидени за празника на Деня на миньораТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8655 сек., 1.7752 от тях за заявки.