RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Поставиха паметна плоча на Лъчезар Цоцорков върху Мемориалната стена на музея в Панагюрище по инициатива на фондация „Цоцорков род“

Панагюрище Паметна плоча на покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД и почетен гражданин на Панагюрище проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе открита на 4 юни в двора на Историческия музей в Панагюрище, по инициатива на фондация „Цоцорков род“. Плочата е поставена върху Мемориалната стена, където стоят имената на най-изявените жители на общината. Решението за това беше взето през месец май миналата година от Общински съвет – Панагюрище, по предложение на кмета на общината Никола Белишки, като израз на най-високо обществено признание за проф. Цоцорков и приноса му към региона.
Към паметните моменти от живота на бележития панагюрец, към неговите професионални и етични принципи, към жестовете на обществено признание насочи вниманието на присъстващите изпълнителният директор на фондацията Ирина Ботева.
  „Благодаря на всички, че сте тук днес, за да почетем паметта на моя баща“, каза в приветствието си към присъстващите синът на проф. д-р Лъчезар Цоцорков – Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД. „Той обичаше да казва, че смисълът на човешкия живот е да оставиш света след себе си по-добър. Няма да изреждам какво е направил за Панагюрище, защото това Вие го знаете и то се вижда от всички, а изграденото ще остане и след нас. От името на нашето семейство искам да благодаря на кмета на общината и на общинските съветници, които подкрепиха предложението и наредиха името на моя баща до това на най-бележитите панагюрци. Паметната плоча е на метри от една от големите сбъднати мечти на баща ми – дома на Панагюрското златно съкровище. Всъщност голяма част от неговите мечти бяха свързани с Панагюрище. Споделяше тези свои мечти с нас, неговото семейство, и беше изключително радостен, когато ги видя реализирани. За нас остава да продължим и надградим това, което той ни завеща. Поклон пред светлата му памет“, каза Димитър Цоцорков. „Не трябва да забравяме примера на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който доказа, че в един малък български град могат да се правят неща на световно ниво“, акцентира още г-н Цоцорков.
  Стотици близки, приятели, колеги и партньори в бизнеса почетоха паметта на проф. д-р Лъчезар Цоцорков и търпеливо изчакаха своя ред, за да оставят цвете пред паметната плоча. Сред почелите паметта на проф. д-р Лъчезар Цоцорков бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на Общинския съвет Христо Калоянов, общински съветници, кметове на населени места от общината, председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД инж. Делчо Николов, ректорът на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. д-р Любен Тотев, представители на местния бизнес, „Ротари клуб“, „Лайънс клуб“ и много други граждани. 


Тази страница е видяна: 14336

 Публикувано от: pamedia на Monday 04 June 2018 - 16:25:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков“ осигури свободен достъп за оперетата „Българи от старо време“ - на сцената на „Арена Асарел“ - Панагюрище, на 16 октомври 2019 г.
Фондация “Лъчезар Цоцорков” подкрепя борбата с COVID-19 с дарение на лични предпазни средства и експресни тестове
Поредните дарения за МБАЛ-Пазарджик – от музея в Батак, от Фондация „Димитър Цоцорков“, от СК „Кодокан“ и граждани
“Българи от старо време“ гостуваха в Панагюрище по случай 74 години от рождението на проф. д-р Лъчезар Цоцорков
Паметна плоча на Илю Анев (Топчията) беше поставена в Памидово по инициатива на младежи от ГЕРБ
Божурка Георгиева е тазгодишният носител на стипендията „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков”
Инж. Лъчезар Цоцорков участва в Европейската годишна конференция за суровините в Брюксел
Открихa бюст-паметник на Лъчезар Цоцорков на рождения ден на „Асарел-Медет“
Филм и книга за проф. д-р Лъчезар Цоцорков ще бъдат представени на 16 октомври
Иван Чернев от „Кауфланд България“ е носител на наградата „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5453 сек., 1.4665 от тях за заявки.