RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Обществено обсъждане на Проект на План за интегрирано развитие на Община Велинград
Велинград
Община Велинград е изготвила проект на План за интегрирано развитие на Община Велинград за периода 2021-2027 г., в изпълнение на чл. 23 от Закон за регионално развитие и чл.19, ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за регионално развитие.
 
С настоящето съобщение публикуваме Проект на План за интегрирано развитие на Община Велинград за периода 2021-2027 г. за обществено обсъждане на интернет страницата на община Велинград. Поради усложнената епидемична обстановка в страната и наложените ограничителни мерки общественото обсъждане на ПИРО се провежда неприсъствено.
 
Поради значимостта на настоящия план, който е важен, планов и стратегически документ, както и с цел спазване принципа на прозрачно управление и на основание чл. 20, ал.1 от ППЗРР, всички заинтересовани лица могат да представят писмени предложения, становища и мнения в деловодството на Община Велинград,  бул. „Хан Аспарух“ № 35 и по електронен път на e-mail: obshtina©velingrad.bg  в срок до 02.03.2021 година.
 
В своята същност Планът за интегрирано развитие на община Велинград (ПИРО) 2021-2027 г. е основополагащ, стратегически документ и важен инструмент за управлението на общината през следващите 7 години. Той е със средносрочно действие, като времето за неговото изпълнение съвпада със следващия програмен период на ЕС до края на 2027 година.
 
Основната му цел е да предложи обща рамка и последователност от конкретни действия за устойчиво и интегрирано развитие на местно ниво, обединени в конкретна програма за действие. Той е оперативен документ, обединяващ целите и начините за тяхното постигане, при задължително съответствие с Интегрираната териториална стратегия за развитие на Южен централен регион от ниво 2 и действащите устройствени планове.
   
Водещ принцип при разработването на плана е партньорството със заинтересованите страни - организации, институции, икономически и социални партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината.
 
В тази връзка Общинска администрация Велинград отправя настоящата покана-обявление за участие в обществено обсъждане и разчита на Вашето активно участие в процеса на изготвяне на този важен за всички нас стратегически планов документ.


 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 1107

 Публикувано от: pamedia на Monday 15 February 2021 - 12:39:25

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Обществено допитване по Проект „Устойчиво интегрирано развитие на гр. Пазарджик – изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие”
Обществено обсъждане на проекта на Общинския план за развитие на община Пазарджик за периода 2014 – 2020 г. по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община
Обществено обсъждане във връзка с реализацията на Общински план за развитие по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община Пазарджик“
Обществено обсъждане по проект "Осигуряване на проектна готовност за устойчиво, интегрирано градско развитие на град Пазарджик"
Визията си за развитие на Пазарджик до 2020г. ще постави на обществено обсъждане Обединението, разработващо Интегрирания план
Покана за участие в кръгла маса по проект "Устойчиво интегрирано развитие на град Пазарджик - изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие"
Община Пещера разработва План за интегрирано развитие на община Пещера за периода 2021-2027г.
Архитекти, инженери и предприемачи - на първо обсъждане на проект за нов Общ устройствен план на община Пазарджик
Покана за обществено обсъждане на проекта на бюджет на Община Пазарджик за 2018 г.
Новата такса смет за Община Пазарджик - на обществено обсъждане през ноемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6819 сек., 1.6122 от тях за заявки.