RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пещера разработва План за интегрирано развитие на община Пещера за периода 2021-2027г.
Пещера
Планът за интегрирано развитие на община План за интегрирано развитие на община Пещера за периода 2021-2027г. се изготвя, съгласно изискванията на Закона за регионалното развитие (ЗРР), Правилника за неговото прилагане (ППЗРР) и Методическите указания за разработване и прилагане на планове за интегрирано развитие на община за периода 2021-2027 г., утвърдени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

ПИРО е елемент на системата от документи за стратегическо планиране и определя средносрочните цели и приоритети за развитието на общината. Разработва се за 7-годишен период на действие.

Кметът на общината организира изработването, съгласуването и актуализирането му. ПИРО се обсъжда и съгласува със заинтересуваните органи и организации, с икономическите и социалните партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината. Обсъжда се и се приема от Общинския съвет по предложение на кмета на общината в срок 3 месеца преди началото на периода на неговото действие.

Структурата и съдържанието на ПИРО следва да обхващат:

    Териториален обхват и анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние, нуждите и потенциалите за развитие на съответната община (територия);
    Визия, цели и приоритети за развитие на общината за периода 2021-2027;
    Описание на комуникационната стратегия, на партньорите и заинтересованите страни и формите на участие в подготовката и изпълнението на плана при спазване на принципите за партньорство и осигуряване на информация и публичност;
    Определяне на приоритетни зони за въздействие;
    Индикативен списък на важни за общината проектни идеи, с проектобюджети и оптимален график на изпълнение;
    Програма за реализация на плана и описание на интегрирания подход за развитие;
    Мерки за ограничаване на изменението на климата и за адаптация към вече настъпилите промени;
    Необходими действия за наблюдение и оценка на плана;
    Индикатори за наблюдението и оценката.

Със заповед на кмета на Община Пещера е определена работна група от експерти от Общинска администрация – Пещера, която отговаря за подготовката, изготвянето и одобряването на ПИРО.

Участието на гражданите в процеса по изработването на ПИРО е изключително важно и би гарантирало неговото качество, реалистичност и широка обществена подкрепа.

Мнения и предложения до екипа, който разработва Плана за интегрирано развитие на Община Пещера за периода 2021-2027 г., могат да бъдат направени на e-mail: mayor©peshtera.bg или подавани в писмен вид в Центъра за административно обслужване, ул. Дойранска епопея” № 17, Община Пещера.
 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 559

 Публикувано от: pamedia на Monday 28 September 2020 - 17:02:30

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Обществено обсъждане на проекта на Общинския план за развитие на община Пазарджик за периода 2014 – 2020 г. по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община
Обществено обсъждане на Проект на План за интегрирано развитие на Община Велинград
Обществено допитване по Проект „Устойчиво интегрирано развитие на гр. Пазарджик – изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие”
Цялостно почистване на коритото на Стара река предвижда община Пещера в програмата си за 2021
Покана за участие в кръгла маса по проект "Устойчиво интегрирано развитие на град Пазарджик - изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие"
Община Пещера кандидатства с проектно предложение по процедура BG05M9OP001-2.010 „Развитие на социалното предприемачество“
Община Пазарджик стартира разработването на Инвестиционна програма на Интегрирания план за градско развитие
Община Пещера и читалище "Развитие" организираха за 15-ти път детски пленер
Обществено обсъждане във връзка с реализацията на Общински план за развитие по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община Пазарджик“
Община Пещера ще дари 25 хиляди лева за вътрешен ремонт на сградата на РУ на МВР – ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6347 сек., 1.5358 от тях за заявки.