RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов към младите хора на Пазарджик: „Вие сте бъдещите управленци на общината
Пазарджик
Община Пазарджик, Общински съвет и четири пазарджишки училища ще си партнират по проект за практическо гражданско образование
  
Символични копия на първото издание на Закона за общините и градското управление от 1882-ра година и първия печат на кмета и на председателя на Градския съвет на Пазарджик, предоставени от Държавен архив – Пазарджик, получиха кметът на Пазарджик Тодор Попов и председателят на Общинския съвет Хари Харалампиев. В Деня на българската община, на тържественото заседание на Общинския съвет, четирима председатели на ученическите организации в Пазарджик, дванадесетокласничките Цветелина Ангелова от Гимназия „Аксаков“, Евгения Абаджиева от ЕГ „Бертолт Брехт“, Верда Хюсеин от Средно училище „Георги Брегов“ и Велина Петрова от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт поднесоха своя подарък и благодариха за партньорство на двете институции за изпълнението на проекта по Гражданско образование „Аз, Гражданинът!“.  
„Радвам се, че в нашата община има активни млади хора, които искат и ще могат да се запознаят с работата на администрацията и на общинския съвет. Вие сте бъдещите управленци на общината, ще взимате решения, ще реализирате политики и е много добре, че се интересувате и ще се учите на практика как става това. Защото, за да си добър в управлението, трябва да го познаваш и да имаш тази искра, която да те кара да си постоянен и последователен в работата, която вършиш.“, обърна се към председателите на ученическите организации кметът Тодор Попов.
„Имате възможност да се включите в дебатите за развитие на мястото, в което живеем, като активни граждани на общината, с конкретна позиция по конкретни теми. Колкото и тривиално да звучи, ще повторя, че точно вие – младите хора сте бъдещето.“, подчерта кметът Попов.
Участието в тържественото заседание на Общинския съвет на учениците от четирите пазарджишки училища е част от пилотен проект „Аз, Гражданинът!“, който се реализира от фондация „Софийска платформа“ и партньори и има за цел да се сформира Младежки общински парламент, като част от глобалната програма „Европа като общност на граждани“ или практическо обучение по Гражданско образование.
За участие са избрани четири пазарджишки училища: ПГ „Иван С. Аксаков“ – Пазарджик, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – Пазарджик, ЕГ „Бертолт Брехт“ – Пазарджик и СУ „Георги Брегов“ – Пазарджик.
На 17 ноември – Международен ден на ученика, в четирите училища в Пазарджик ще се проведат преки ученически избори, в които учениците сами ще изберат своите представители в Младежкият общински парламент, а ученическата им избирателна комисия ще реши дали в гласуването ще се включат и учителите им.  
Така пряко участие ще вземат над 50 ученици и 10 учители, като учениците ще влязат в ролята на общински съветници и изпълнителна власт (кмет, зам.-кмет, директор на дирекция).
В края на проекта ще се проведе и пряка симулация на Редовно заседание на Общински съвет, като младежите ще имат възможност да предложат две инициативи за изпълнение от местната власт. Преди това ще се запознаят с работата на администрацията, на общинските съветници, комисиите, ще проведат открити приемни и ще изработят проекти на решения. Като дейност в проекта е заложено и изработване на практически наръчници за активно гражданско поведение.
С участието си в проекта, учениците от училищата ще придобият практически занятия по Гражданско образование. Одобрен и финансиран е от „Софийска платформа“ и международни партньори.

 Пазарджик
 


Тази страница е видяна: 340

 Публикувано от: pamedia на Monday 12 October 2020 - 16:51:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Лесичово ще се реализира проект за младите хора в общината
Тодор Попов към младите спортни надежди: Бъдете горди с постигнатото!
Тодор Попов към младите мениджъри: Най-трудно е да се вземат решения и още повече - да се носи отговорност
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че от 1 март общината ще поеме обслужването на „Синята зона“
Тодор Попов: Продължаваме да осигуряваме топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация на хора от уязвими групи в Община Пазарджик
Тодор Попов тръгва на срещи в селата на общината
Поздрав от кмета Тодор Попов по случай Международния ден на възрастните хора
Тодор Попов: Усилията на много хора съхраниха Зимни музикални вечери
Тодор Попов: Благодаря на дарителите и на гражданите на общината за подкрепата и търпението!
Кметът Тодор Попов награди с грамота и културен чек четирима активни млади хораТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9475 сек., 1.8469 от тях за заявки.