RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В Лесичово ще се реализира проект за младите хора в общината
Пазарджик

„Подкрепяме и приветстваме добрите идеи за децата – да осъзнаят своята роля за обикалящия ги свят, да намерят нов начин за развитие, мотивация и увереност“. Това заяви заместник-кметът на Община Лесичово Веселина Милкова на пресконференция, на която беше представен проектът „Младежки прилив“. Той се реализира от Сдружение „Център за обучение и услуги“ в партньорство с местната общност.
Пазарджик

Проектът ще създаде възможности за диалог между младите хора и местната власт, институциите и гражданските организации на територията на общината, а това ще е предпоставка за увеличаване ролята и активността на младото поколение, заяви Трендафил Меретев – експерт по проекта.

„Младите хора, особено в малките населени места, са в категорията на уязвимите групи, защото трудно се реализират, нямат равнопоставени възможност в сравнение с младите хора в големите градове, възможността за работа е ограничена“, посочи  ощеТрендафил Меретев. 

Целта на проекта е младите хора да развият ключови умения и компенеции за по-успешно развитие на личностния им и професионален потенциал и за интегриране на пазара на труда. В рамките на проекта младите хора ще добият знания, ще усвоят инструменти за активно участие в процесите на вземане на решения по въпроси от различен характер, включително и от обществено значение.

В рамките на проекта първо ще бъде направено проучване на интересите на младите хора в Община Лесичово. С 40 младежи и 12 представители на местната власт ще се проведе дискусионен форум по различни по естество въпроси. Ще бъдат избрани 15 младежи лидери, които ще преминат обучение по различни теми, между които активно гражданство и права на човека, функциониране и работа с институциите, подготовка на проекти, гражданска активност и други. В рамките на проекта, който е с 6-месечна продължителност – до края на февруари 2019 г., ще бъде оказана методическа помощ за регистрация на организация на младите хора в община Лесичово, което ще гарантира устойчивост на проекта.

Димитър Русинов от Фонд ИГА поздрави община Лесичово за това, че е обърната към проблемите на младите хора и обеща подкрепа от експертите на ИГА. 


Тази страница е видяна: 7669

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 26 September 2018 - 15:10:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов към младите хора на Пазарджик: „Вие сте бъдещите управленци на общината
Мирослав Стоянов дискутира с осмокласниците от мг-то по темата „Наркотиците и младите хора”.
Партньорството на читалищата с младите хора – акцент в работната среща на читалищни дейци
Трендафил Величков: От АБВ поставяме младите хора на първо място в предизборната ни платформа
В Пещера ще се реализира проект „Кръстопът на минало и съвремие“
В Стрелча ще се реализира проект за обновяване на зелени площи
ИГА ще реализира проект за нова стратегическа визия на Фонда
Благо Солов: Грижата за младите семейства е ключът към развитието на общината
Здравната инспекция стартира инициативи, за да мотивира младите хора да изберат живот без тютюнев дим
Здравни експерти обучават младите хора как да се предпазят от заразяване със сексуални инфекции и ХИВ/СПИНТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7140 сек., 1.6086 от тях за заявки.