Новина: В Лесичово ще се реализира проект за младите хора в общината
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Wednesday 26 September 2018 - 15:10:52

Пазарджик

„Подкрепяме и приветстваме добрите идеи за децата – да осъзнаят своята роля за обикалящия ги свят, да намерят нов начин за развитие, мотивация и увереност“. Това заяви заместник-кметът на Община Лесичово Веселина Милкова на пресконференция, на която беше представен проектът „Младежки прилив“. Той се реализира от Сдружение „Център за обучение и услуги“ в партньорство с местната общност.


Пазарджик

Проектът ще създаде възможности за диалог между младите хора и местната власт, институциите и гражданските организации на територията на общината, а това ще е предпоставка за увеличаване ролята и активността на младото поколение, заяви Трендафил Меретев – експерт по проекта.

„Младите хора, особено в малките населени места, са в категорията на уязвимите групи, защото трудно се реализират, нямат равнопоставени възможност в сравнение с младите хора в големите градове, възможността за работа е ограничена“, посочи  ощеТрендафил Меретев. 

Целта на проекта е младите хора да развият ключови умения и компенеции за по-успешно развитие на личностния им и професионален потенциал и за интегриране на пазара на труда. В рамките на проекта младите хора ще добият знания, ще усвоят инструменти за активно участие в процесите на вземане на решения по въпроси от различен характер, включително и от обществено значение.

В рамките на проекта първо ще бъде направено проучване на интересите на младите хора в Община Лесичово. С 40 младежи и 12 представители на местната власт ще се проведе дискусионен форум по различни по естество въпроси. Ще бъдат избрани 15 младежи лидери, които ще преминат обучение по различни теми, между които активно гражданство и права на човека, функциониране и работа с институциите, подготовка на проекти, гражданска активност и други. В рамките на проекта, който е с 6-месечна продължителност – до края на февруари 2019 г., ще бъде оказана методическа помощ за регистрация на организация на младите хора в община Лесичово, което ще гарантира устойчивост на проекта.

Димитър Русинов от Фонд ИГА поздрави община Лесичово за това, че е обърната към проблемите на младите хора и обеща подкрепа от експертите на ИГА. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.16858 )


Време за изпълнение: 0.0882 сек., 0.0145 от тях за заявки.