RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Продължаваме да осигуряваме топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация на хора от уязвими групи в Община Пазарджик
Пазарджик
До 31 август е удължена програмата, по която на 250 потребители в община Пазарджик ще продължи да се предоставя „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020“. Помощта е насочена към хора от уязвими групи в 18 населени места в общината и подкрепя възрастни хора над 65 години, които са без доходи или под прага на бедност. Част от тях живеят сами, нямат близки, които да се грижат за тях или не могат да си осигурят сами прехраната.
„Удължаването на програмата, с която от години подкрепяме жители на община Пазарджик в затруднено материално положение е важно, защото така за по-дълъг период осигуряваме всекидневно топъл обяд на хора, които не са в състояние да си осигурят прехраната по различни стечения на обстоятелствата. А това е още по-належащо в условията на извънредното положение.“, коментира кметът Тодор Попов.
Целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020“ се изпълнява от Община Пазарджик. Така, за периода 01.05.2020 г. до 31.08.2020 г., 250 лица от уязвими социални групи получават своя топъл обяд или общо  84 работни дни.
     „ В проекта сме включили и лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат на заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна. А всяка година се стремим и да разширяване кръга на подпомаганите.“, допълни кметът Тодор Попов.
Стойността на предоставяната услуга по договор е в размер на общо 60 900 лв., с която освен средства за храна на 250 потребители се осигурява и съпътстваща подкрепа, дейност изключително важна за преодоляване и намаляване на социалната изолация на хората от уязвими групи.
Програмата „Топъл обяд“ в община Пазарджик стартира през 2016 година в 11 населени места и с 200 потребители. Ежегодно кръгът на подпомаганите лица се разширява, като се включват все повече населени места.

 Пазарджик
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 564

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 28 July 2020 - 13:12:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пещера програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020" се удължава до 31 декември
250 човека от община Пазарджик ще получават по домовете си топла храна по Програма „Топъл обяд в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“
Топъл обяд за 170 човека в Пещера в условията на извънредна ситуация
Хора в неравностойно положение ще получават топъл обяд в Пещера
Тодор Попов: Социалните услуги на територията на община Пазарджик работят на пълни обороти и в условията на извънредно положение
Тодор Попов: Продължаваме обновяването на Градския пазар в Пазарджик
От 1 октомври 40 социално слаби в община Стрелча ще получават топъл обяд
В община Пещера отново стартира проект „Целево подпомагане с топъл обяд“
Допълнително 150 възрастни и социално слаби ще получават топъл обяд в община Пещера
Приключва изпълнението на проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Пещера“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7080 сек., 1.6373 от тях за заявки.