RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
250 човека от община Пазарджик ще получават по домовете си топла храна по Програма „Топъл обяд в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“
topal_obyad_pz.jpg

Община Пазарджик подготвя проект по Целева програма “Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020г“. Ако бъде одобрен, от 1 май тази година, 250 жители на община Пазарджик ще получават топъл обяд по домовете си. Потребителите ще са от уязвими групи, които са в бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация от 25 населени места от общината. Топъл обяд те ще получават всеки работен ден до 30 юни, а стойността на проекта е 29 хиляди лева.


„С тази услуга, която предоставяме още от 2016 г., ще подкрепим жители на общината, които са самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с доходи под линията на бедност. За нас е много важно да се грижим и за тях като гарантираме, че помощта ще достигне до най-нуждаещите се.“, коментира кметът Тодор Попов.

Програмата за предоставяне на топъл обяд  стартира още през 2016 г. с 200 потребители от 11 населени места, като стойността на проекта беше 72 864 лева. През 2017 г. са включени 360 човека от 16 населени места, а общината печели проект за  505 978,00 лева, с който осигурява топла храна всекидневно.

„Приготвената храна – супа, основно ястие, хляб и десерт (поне веднъж седмично), ще се доставя до домовете и е различна от тази на социалния ни патронаж. Всяка година се стремим да разширяваме кръга на подпомаганите от нас съграждани, които са в трудно социално положение“, каза кметът Тодор Попов.

Предстои подписване на новия договор за община Пазарджик за предоставянето на всекидневния топъл обяд по програмата, реализираща се от АСП, като целта е приготвяне и доставка на топъл обяд до дома на хората от уязвими групи.

hr.jpg


Тази страница е видяна: 975

 Публикувано от: pamedia на Friday 10 April 2020 - 17:09:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пещера програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020" се удължава до 31 декември
Топъл обяд за 170 човека в Пещера в условията на извънредна ситуация
Тодор Попов: Продължаваме да осигуряваме топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация на хора от уязвими групи в Община Пазарджик
От 1 октомври 40 социално слаби в община Стрелча ще получават топъл обяд
Проект "Топъл обяд" ще осигурява храна на 360 нуждаещи се в община Пазарджик
Допълнително 150 възрастни и социално слаби ще получават топъл обяд в община Пещера
Бездомни и деца от социално слаби семейства ще получават от БЧК-Пазарджик топъл обяд
В Стрелча осигуряват топъл обяд за 80 човека
Хора в неравностойно положение ще получават топъл обяд в Пещера
Община Пещера ще кандидатства пред АСП по програма "Топъл обяд за нуждаещи се"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7929 сек., 1.6762 от тях за заявки.