RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Приключва изпълнението на проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Пещера“
Пещера
На 31.12.2020 година, приключва изпълнението на проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Пещера“ по Целева програма „Топъл обяд у дома  в условията на извънредна ситуация-2020 г.“, финансиран от Агенция за социално подпомагане.

Чрез проекта се осигури топъл обяд на 181 потребители от следните целеви групи: лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето за което са поставени под задължителна карантина, уязвими лица, в т.ч. и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната. От програмата се възползваха и  лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Предоставянето на топлия обяд стартира на 03.08.2020 г. и приключва на 31.12.2020 г.Срокът на изпълнение на проекта беше 104 дни. Общата стойност на проекта е 51 272,00 лв.

Проектът получи широка обществена подкрепа и одобрение и във връзка с продължаващата епидемична обстановка в страната. Община Пещера предприема действия за кандидатстване по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001″ 3.1 – Топъл обяд в условия на пандемия от COVID -19“.

Проектът цели приготвяне и доставка на топъл обяд в подкрепа на 170 уязвими жители на община Пещера, които поради бедност и продължаващата епидемична обстановка в страната са в затруднение да осигурят прехраната си.

Предоставянето на топлия обяд ще стартира на 01.02.2021 г. и ще приключи на 27.04.2021 г.         Тази страница е видяна: 960

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 16 December 2020 - 13:05:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В община Пещера отново стартира проект „Целево подпомагане с топъл обяд“
Допълнително 150 възрастни и социално слаби ще получават топъл обяд в община Пещера
Проект "Топъл обяд" ще осигурява храна на 360 нуждаещи се в община Пазарджик
Община Пещера ще кандидатства пред АСП по програма "Топъл обяд за нуждаещи се"
Топъл обяд за 170 човека в Пещера в условията на извънредна ситуация
Хора в неравностойно положение ще получават топъл обяд в Пещера
От 1 октомври 40 социално слаби в община Стрелча ще получават топъл обяд
Община Пещера кандидатства с проект за подпомагане образователния процес на децата, настанени в ЦНСТ
В Пещера програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020" се удължава до 31 декември
250 човека от община Пазарджик ще получават по домовете си топла храна по Програма „Топъл обяд в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6662 сек., 1.5589 от тях за заявки.