RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пълният текст на писмото от компанията на Пеевски
Пазарджик
    До
     г-н Хари Харалампиев,
     председател на ОбС-Пазарджик

     г-н Тодор Попов,
     кмет на община Пазарджик
 
                                                                 ПИСМО ЗА НАМЕРЕНИЕ ЗА ДАРЕНИЕ

Уважаеми  господин Харалмпиев,
Уважаеми  господин Попов,
Уважеми господа общински съветници,


 Обръщам се към вас във връзка с Решение №79 от 29.04.2020 г. на ОбС-Пазарджик за продажбата на 368 684 кв. м. гора в землището на с. Црънча.
 
Това решение доведе до протест навръх един от най-светлите български празници - Гергьовден, предизвикан от напълно справедливия гняв на жителите на с. Црънча. Гневът им е оправдан, а вдигането му навръх Гергьовден е символно. Защото е породен от закономерно чувство за несправедливост у хората, водени единствено от желанието да запазят една от най-големите си ценности на родното си място - това са природното и културното си богатство.
 
Това са ценности, които не се измерват с пари. Какъвто и да бъде резултатът от бъдещия търг за продажбата на гората, той няма да компенсира нито отнемането и от жителите на с. Црънча, нито вярата им в справедливостта, погазена от решението Ви. Дори и да покрие финансовите нужди на общината. Това е вяра, изповядвана и от управляваната от мен компания "Интръст" и от нейния едноличен собственик г-н Делян Пеевски. Именно затова считаме, че с. Црънча не трябва да се превръща в заложник на финансовите проблеми на община Пазарджик като настояваме да отмените взетото от Вас решение.

 Вярваме, че това ще допринесе не само за възвръщане на чувството за справедливост, но и за доверието на жителите на с. Црънча в управленските решения на местната власт във Ваше лице.

В тези трудни времена единението и солидарността са основополагащи за обществото ни. Затова, въз основа на решение на едноличния собственик на капитала на "Интръст" декларирам желание за финансова помощ в размер на 700 000 лева. Тя ще бъде преведена по сметка на Община Пазарджик в деня, следващ евентуалната отмяна на взетото от Вас решение с изрично посочено желание половината от сумта в размер на 350 000 лева да бъде използвана за създаване на парк, носещ името на св. Георги Победоносец - покровител на всички, водещи битките си с чест и от желание за справедливост, както в случая направиха жителите на с. Црънча.  Сумата е достатъчна за изграждането на съоръжения за игра на деца и изграждане на алеи, за да бъде паркът място за разходка и активна почивка на всички жители на населеното място, общината и района, с който г-н Пеевски е свързан от много години, а останалата сума в размер на 350 000 лева да бъде използвана за издръжка и развитие на волейболния отбор "Хебър".

Считам, че подобен парк може да се превърне в средище на културния живот не само на село Црънча, а и на целия регион, но най-вече в символ на единението и  силния дух на всички жители на общината.

     
            За  "Интръст" ЕАД:
                          Александър Георгиев


 
 
 


Тази страница е видяна: 730

 Публикувано от: pamedia на Thursday 07 May 2020 - 15:31:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Втори македонец пее по текст на Валери Иванов
Димитър Петков и Тодор Тодоров с нов текст, регламентиращ ромските сватби
Пълен текст и видео на изявлението на кмета на Пазарджик Тодор Попов
Делян Пеевски е водач на листата в Пазарджик
Делян Пеевски ще посети предизборния щаб на ДПС в Пазарджик
Делян Пеевски дарява 700 хил. лв., за да не се продава гората на Црънча
„Асарел-Медет“АД с подарък за ветераните от компанията
Жителите на Пашови и Света Петка посрещнаха Делян Пеевски
Делян Пеевски: Надделя колективното решение, че ще съм по-нужен в България
Делян Пеевски управлява община Пазарджик, твърдят три партииТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8155 сек., 1.7152 от тях за заявки.