Новина: Пълният текст на писмото от компанията на Пеевски
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Thursday 07 May 2020 - 15:31:13

Пазарджик


    До
     г-н Хари Харалампиев,
     председател на ОбС-Пазарджик

     г-н Тодор Попов,
     кмет на община Пазарджик
 
                                                                 ПИСМО ЗА НАМЕРЕНИЕ ЗА ДАРЕНИЕ

Уважаеми  господин Харалмпиев,
Уважаеми  господин Попов,
Уважеми господа общински съветници,


 Обръщам се към вас във връзка с Решение №79 от 29.04.2020 г. на ОбС-Пазарджик за продажбата на 368 684 кв. м. гора в землището на с. Црънча.
 
Това решение доведе до протест навръх един от най-светлите български празници - Гергьовден, предизвикан от напълно справедливия гняв на жителите на с. Црънча. Гневът им е оправдан, а вдигането му навръх Гергьовден е символно. Защото е породен от закономерно чувство за несправедливост у хората, водени единствено от желанието да запазят една от най-големите си ценности на родното си място - това са природното и културното си богатство.
 
Това са ценности, които не се измерват с пари. Какъвто и да бъде резултатът от бъдещия търг за продажбата на гората, той няма да компенсира нито отнемането и от жителите на с. Црънча, нито вярата им в справедливостта, погазена от решението Ви. Дори и да покрие финансовите нужди на общината. Това е вяра, изповядвана и от управляваната от мен компания "Интръст" и от нейния едноличен собственик г-н Делян Пеевски. Именно затова считаме, че с. Црънча не трябва да се превръща в заложник на финансовите проблеми на община Пазарджик като настояваме да отмените взетото от Вас решение.

 Вярваме, че това ще допринесе не само за възвръщане на чувството за справедливост, но и за доверието на жителите на с. Црънча в управленските решения на местната власт във Ваше лице.

В тези трудни времена единението и солидарността са основополагащи за обществото ни. Затова, въз основа на решение на едноличния собственик на капитала на "Интръст" декларирам желание за финансова помощ в размер на 700 000 лева. Тя ще бъде преведена по сметка на Община Пазарджик в деня, следващ евентуалната отмяна на взетото от Вас решение с изрично посочено желание половината от сумта в размер на 350 000 лева да бъде използвана за създаване на парк, носещ името на св. Георги Победоносец - покровител на всички, водещи битките си с чест и от желание за справедливост, както в случая направиха жителите на с. Црънча.  Сумата е достатъчна за изграждането на съоръжения за игра на деца и изграждане на алеи, за да бъде паркът място за разходка и активна почивка на всички жители на населеното място, общината и района, с който г-н Пеевски е свързан от много години, а останалата сума в размер на 350 000 лева да бъде използвана за издръжка и развитие на волейболния отбор "Хебър".

Считам, че подобен парк може да се превърне в средище на културния живот не само на село Црънча, а и на целия регион, но най-вече в символ на единението и  силния дух на всички жители на общината.

     
            За  "Интръст" ЕАД:
                          Александър Георгиев


 
 
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.19901 )


Време за изпълнение: 0.0457 сек., 0.0090 от тях за заявки.