RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Дарение от кампанията на Сдружението на предприемачите за 4 здравни заведения в Пазарджик
Пазарджик
В рамките на пет дни благотворителната кампания, инициирана от членове на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, събра дарения в размер на 31150 лв. В кампанията се включиха както членове на Сдружението, така и граждани. Средствата бяха разпределени между три здравни заведения: „МБАЛ ПАЗАРДЖИК“, ЦСМП – ПАЗАРДЖИК и МБАЛ „ХИГИЯ“ -  за закупуване на предпазни средства и медицински пособия, необходими за лечението и защитата от коронавирус COVID – 19. Отделно, по волята на един от дарителите, беше закупена апаратура на стойност 10 хиляди лева за „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ПНЕВМОФТИЗИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – ПАЗАРДЖИК” ЕООД.

„От името на Сдружението на предприемачите искам да благодаря на всички бизнесмени и граждани, които въпреки тежкия момент, в който всички се намираме, въпреки икономическата криза, която вече усещаме, откликнаха на призива ни да осигурим защита на лекарите и медицинския персонал и да гарантираме по-добри възможности за лечение на гражданите. Бизнесът преживява тежък период, но Сдружението ни показа, че сега е моментът да бъдем единни и да подкрепим тези, които са на първа линия в борбата със заболяването. Моето аплодисменти днес са за дарителите, за хората с големи сърца!“ Това заяви председателят на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик Димитър Събев.

Най-голяма част от събраните средства – 18 хиляди лева, бяха предоставени на „МБАЛ ПАЗАРДЖИК“, като в договора е залегнало изискването да се закупят материали и апаратура по заявка на завеждащата Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева. Това включва аспирационни помпи, инхалатори, бактерицидни лампи, монитори за отчитане жизнените показатели на болни, Пазарджика също и предпазни средства. Договорът обвързва здравното заведения да осигури максимална прозрачност и да предостави публично информация за закупената техника. За нуждите на  ЦСМП – ПАЗАРДЖИК днес бяха закупени 2 хиляди броя санитарни маски, 90 броя маски FFP2, 500 бр калцуни и 200 броя ръкавици – на обща стойност 5005 лв. Предпазните материали ще бъдат доставени през следващите дни. Тъй като след старта на кампанията беше обявено решението на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, всички здравни заведения да се подготвят за прием на болни с COVID-19, Управителният съвет на Сдружението взе решение остатъкът от събраните средства – 8145 лв, да бъде предоставен на МБАЛ „ХИГИЯ“ - за предпазни средства и апаратура, с ангажимент да предостави публично информация за закупеното със средства от дарението. Извън тези средства, които постъпиха в банковата сметка на Сдружението, по волята на един от дарителите – „Иванов и синове“ ООД – с предоставените от дружеството 10 хиляди лева бяха закупени апарати за обдишване за „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ПНЕВМОФТИЗИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – ПАЗАРДЖИК” ЕООД.
Кампанията на Сдружението на предприемачите беше обявена със срок до 30 март, но ако след днешния ден по сметката на Сдружението постъпят нови дарения, те ще бъдат предоставени на здравни заведения, за да осигурим необходимата защита на медицинския персонал, както и да подпомогнем лечението на заразените с вируса, заяви още Димитър Събев и допълни, че Сдружението ще продължи да събира средства в подкрепа на битката срещу вируса.

 
Списък на дарителите  
 ИМЕРАЗМЕР на дарението в лева
1Тракийска зора ЕООД - Александър Стойчев Миндачкин500
2Ангел Стоилов Бакалски500
3ЕТ Благой  Ангелов - КОЛОРАДО1000
4Георги Николов Велев1000
5Делчо Стайков Генчев500
6ДЕ ПЛЮС ЕООД - Димитър Цвятков Събев1000
7Евтим Николов Янев1000
8Иван Димитров Неделчев1500
9Иван Неделев Топузов1000
10ИВАНОВ И СИНОВЕ ООД Иван Стоянов Иванов1000
11Младен Костадинов Младенов1000
12Нишан Артин Бъздигян5000
13ПМ ПАРФЮМИ ЕООД Петър Ангелов Цветков500
14Петър Георгиев Христов1500
15МЕТАЛИКА ООД - Роман Цветанов Цветков3000
16Станоя Атанасов Пипонков500
17Стефан Александров Марков600
20Христо Костадинов Димов500
21Пътстрой ООД - Христо Борисов Комсийски1000
22Костадин Мандаджиев1000
23НОТАРИУС Веселина Георгиева Гагова2000
24Благомир Събев Кацаров50
25Стоян Петров Бабачев200
26Федя Иванов Бузник500
27Николай Райков Терзийски500
28БРОКС - клон Ивайло ООД2000
29ВЕС - АГРО 2002 ЕООД1000
30Марко Янков Карлюков100
31Невена Иванова Карагьозова50
32Георги Спасов Георгиев150
33КАБЛЕ СИСТЕМС ЕООД500
34СИНХРО ООД500
35  
36  
 ОБЩО31150
   
 
 На интернет страницата на Сдружението - businesspz.org, ще бъдат публикувани договорите със здравните заведения, фактурите и симки от предпазните материали и апаратурата, когато те пристигнат. 
 


Тази страница е видяна: 1611

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 31 March 2020 - 16:40:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Димитър Събев връчи дарението от кампанията на Сдружението на предприемачите, предназначено за ЦСМП – Пазарджик
Сдружението на предприемачите в Пазарджик ще осигурява до края на месеца топъл обяд за медиците на първа линия в борбата с ковид в три лечебни заведения
БСК награди Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Иван Неделчев е новият председател на Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Паметник на Атанас Буров ще издигне Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Сдружението на предприемачите в Пазарджик изпрати с тир помощи за Мизия /видео/
Фондация на Сдружението на предприемачите ще подпомага талантливи деца от Пазарджик
Фондацията на Сдружението на предприемачите в Пазарджик отново награди талантливи деца
Сдружението на предприемачите в Пазарджик връчи годишните си бизнес награди за 2019 г.
Предприемач на годината и три други бизнес награди връчи Сдружението на предприемачите в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7635 сек., 1.6918 от тях за заявки.