RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Фондацията на Сдружението на предприемачите в Пазарджик отново награди талантливи деца
Надеждата на Пазарджик


Фондация „Надеждата на Пазарджик“, учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, за пети пореден път връчи финансови стимули на деца с изявени таланти и успехи в различни сфери на науката и спорта. Всички отличени деца и младежи са не само отлични ученици, но и с изявени таланти и постижения в различни сфери на науката и спорта, посочи председателят на Фондацията Иван Неделчев.
Надеждата на Пазарджик


В пресклуба на БТА – Пазарджик днес, 24 април 2019 г., бяха връчени финансови стимули на 13 деца и една колективна награда, като общо отличените до момента деца са 51, а колективните награди са три. Днес бяха раздадени награди на стойност 4600 лв, като общата сума, раздадена от Фондацията достигна 19400 лв.


Сред отличените имаше и неколкократни носители на награди от Фондацията, за което децата получиха поздравления от Роман Цветков, член на УС на Фондацията. Той ги поздрави за постоянството им и пожела на всички да имат нови успехи, за които да бъдат отново отличени. Връчените днес награди бяха на стойност 200, 300, 400 – за индивидуалните награди и 1000 лв – за колективната награда.


Надеждата на ПазарджикЕто и отличените:
Ангел Ангелов Франгов
Със спортни успехи от държавни и международни състезания по плуване, триатлон и модерен петобой. Пълен отличник.

Радослав Иванов Христов
Със спортни успехи от държавни и международни състезания по плуване, триатлон и модерен петобой. Отличен ученик.

Емил Костадинов Грозданов
Със спортни успехи от държавни и международни състезания по плуване, триатлон и модерен петобой. Отличен ученик.

Красимир Йорданов Георгиев
Със спортни успехи от държавни и международни състезания по плуване, триатлон и модерен петобой. Пълен отличник. Сребърен медал от Международно математическо състезание „Математика без граници“. Отличен успех в училище.

Радина Кръстева Петрова
Наградите са и от национални литературни конкурси и инициативи, както и свързани с изобразителното изкуство и фотографията. Успехът ѝ в училище е отличен

Кристиян Пламенов Павлов
Кристиян Павлов е от награждаваните от Фондацията деца. Носител е на множество отличия от национални и международни конкурси за млади поп изпълнители. Само за 2018-2019 г. е носител на повече от 20 награди за индивидуални изпълнения или в дует. Успехът му в училище е отличен.

Диляна Тодорова Илиева
Наградите ѝ са от състезания по английски език, плуване, дебати, „Стъпала на знанието“.
След успешното ѝ представяне на най-голямото състезание по дебати в България е избрана за новия президент на клуб дебати “Пазарджик” към Младежки дом. Последният ѝ сертификат и от Фондация „Америка за България“ - за успешно преминали обучение за напреднали треньори по дебати – от 09.02.2019 г. Отлична ученичка.

Пламен Красимиров Тотев
Има успехи в изучаването на английски език, немски език и по дебати. Ученик в дванадесети клас в ЕГ "Бертолт Брехт“. Печели стипендия от фондация "Америка за България" за отлични постижения в областта на английския език. Печелил е Националното ученическо състезание по дебати през 2017 година, Пазарджик Open 2018 и Плевен Open 2018. През 2018г. е част от националния отбор по дебати, където представя България на международно състезание в Чехия и заедно с отбора стигат до четвъртфинал. Участник е в Националната олимпиада по английски език. Има отличен успех.

Ана Тодорова Комсалова
Има успехи по английски и немски език, български език и литература и по история. Всички години в училище е завършвала с пълен отличен (6.00). Класирана е на национален кръг на олимпиадата по БЕЛ през учебната 2018/2019г. Тази учебна година е класирана и на национален кръг на олимпиадата по история и цивилизация.  Свири на пиано , играе народни танци в ДЮФА “Елица”, с които има десетки участия в различни фестивали и конкурси. Спечелила е първо отборно място на Национален дебатьорски форум 2017 във формат Световни училища и на този през 2018 във формат Британски парламентарен, както и първо индивидуално място в същата категория. Заместник-главен съдия е на Обучителното състезание по дебати в Пазарджик в началото на 2019г. и най-голямото състезание в страната - Националното ученическо състезание по дебати 2019г. Участва и в организацията на ABLE Mentor.

Изабела Тодорова Пенчева
Има успехи по немски, английски, БЕЛ, химия, биология и история. Ще продължи образованието си в Германия, в специалността  „Възобновяема енергетика“ в университета на Щутгарт. Член е на клуба по дебати към Младежки дом град Пазарджик. Участва във всички национални състезания. Член е и на Съвета за младежка политика. Като част на проекта на СМП „ABLE Mentor“, организиран в партньорство с Асоциацията на българските лидери и предприемачи, разработва 10 интерактивни урока, които имат за цел да въведат екологичното образование в учебната програма на училища и детски градини. През 2018 година е избрана да представлявам училището в международния проект „Pasch prägt“, организиран от посолството на Федерална република Германия в София. Одобрена е за стипендията на Немската служба за академичен обмен ( само 8 ученици от цяла Европа са одобрени). Стигнала е до Националната олимпиада по немски език – 2019. Двукратен победител е в състезанието „Стъпала на знанието“ с максимален брой точки за 2017 и 2018 г.  Тази година ще участва в националния кръг.

Ива Илиева Комсийска
Студентка първа година в Американския университет в България, където е приета с пълна стипендия. Избрана е за сенатор в Студентския парламент, участва в отдел „Спонсорство“ към конференцията TEDxAUBG, член е на клуба „По-добра общност“. В Пазарджик е част от Съвета за младежка политика, в екипа на TEDxPazardzhik, както и в Клуб „Дебати“ Пазарджик. 2017-2018 е финалистка в повече от десет от дебатьорските състезания с много индивидуални награди. Дебютът ѝ като дебатьор е на състезанията по английска реч и дебати на фондация БЕСТ, къде достига до финали трикратно и първо индивидуално място. Участва в организацията  на националния турнир Пазарджик Оупън, съдийства, като е била заместник главен съдия на тренировъчно състезание през януари. Отличен успех от първия семестър в университета.

Рита Красимирова Тодорова
Ученичка в 11 клас в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ – град Пазарджик
Успехите ѝ са в сферата на френския език като през 2019 за четвърта поредна година стига до национален кръг на олимпиадата по френски език. През юни 2018 е представлявала гимназията в програмата на Francofolies Blagoevgrad. През март 2019 г е отличена за участие в конкурса „Химичните технологии около нас” с презентация на тема екология, отново на френски език.
Член е на Съвета за младежка политика, участва в различни техни формати, сред които две национални младежки срещи – Враца (юни 2018) и Димитровград (февруари 2019); три младежки форума в град Пловдив; участник е в програмата ABLE Mentor и доброволец за балканската купа по волейбол (6-7 октомври 2018) и Pazardzhik Open 2017. Доброволец е към младежки театрален фестивал „Океан от любов“.

Любомир Светозаров Сотиров
Ученик в ХІІ б клас, профил „Природоматематически – информатика, математика и английски език“ на ПМГ „Константин Величков“ – гр. Пазарджик. През всичките 5 учебни години в ПМГ завършва с отличен успех. През тази учебна година Любомир участва в Националните кръгове на две олимпиади – по биология и география. На 44 Национална олимпиада по Биология и здравно образование, проведена на 30.03-31.03.2019 г. в гр. Смолян, Любомир Сотиров получава 116,20 точки – общ резултат от теоретичния и практическия кръг. Оценката за общото представяне е Отличен (5,50) и е най-доброто постижение до момента за Пазарджишка област. На Национална олимпиада по География и икономика, проведена на 12.04-13.04.2019 г. в гр. Видин, Любомир Сотиров получи 162 точки – общ резултат от предварителен  и мултимедиен кръг. Оценката за общото представяне е Много добър (5,25). В последните години не е имало един ученик от Област Пазарджик да е класиран и да участва в Национални кръгове на две олимпиади за една учебна година.

Колективна награда за Клуб по дебати - Пазарджик
Клуб по дебати – Пазарджик е носител на множество награди от дебатьорски състезания, както на национално, така и на международно ниво. Клубът е инициатор и организатор на Pazardzhik Open - дебатьорско събитие със състезателен характер. Тази година състезанието ще се проведе между 28 и 30 юни и Клубът кандидатства пред Фондацията за финансиране във връзка с организацията и финансовото обезпечаване на състезанието. Над 100 ученици, студенти, учители и млади професионалисти от повече от петнайсет български града ще вземат участие в структурирани дебати от разнообразна проблематика. Клубът има успехи на национално и на международно ниво, а голяма част от членовете му кандидатстват и индивидуално, като в мотивационните си писма са заявили, че ако получат подкрепа от Фондация „Надеждата на Пазарджик“ ще използват средствата за организация на състезанието.
Двама от членовете на клуба са  част от националния отбор по дебати 2018, с който са представили страна на международно ниво на състезанието Heart of Europe и са стигнали до четвърт финал. Освен това клубът ни има представители на полуфинали и финали на всички по-големи състезания: SDA Open 2016, 2017 и 2018, Нацонален дебатьорски форума 2017 и 2018. Заемат първо отборно място на Национално ученическо състезание 2017, Пловдив Open 2017, Бургас Open 2017, Плевен Open 2018 както и на всяко едно национално състезание, организирано в Пазарджик. Членовете на клуба са отлични ученици.

Катя Бузник


Тази страница е видяна: 6384

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 24 April 2019 - 16:03:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фондацията на Сдружението на предприемачите връчи грамоти и финансови стимули на талантливи деца от Пазарджик
Фондация на Сдружението на предприемачите ще подпомага талантливи деца от Пазарджик
Стоил Малинов: Адмирации към Сдружението на предприемачите за инициативата им да подпомагат талантливи деца
БСК награди Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Вечерта на талантите и Парти търгът ще са в подкрепа на Фондацията за талантливи деца "Надеждата на Пазарджик"
Сдружението на предприемачите в Пазарджик връчи годишните си бизнес награди за 2019 г.
Предприемач на годината и три други бизнес награди връчи Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ награди още шест талантливи деца и младежи
Община Панагюрище ще награди 170 талантливи деца
Сдружението на предприемачите учреди Фонд за подпомагане на надарени деца/видео/Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6240 сек., 1.5067 от тях за заявки.