RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Фондация на Сдружението на предприемачите ще подпомага талантливи деца от Пазарджик

Фондация ПазарджикФондация, учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, ще подпомага талантливи деца. На пресконференция в БТА председателите на Фондация "Надеждата на Пазарджик" Иван Неделчев и на Сдружението на предприемачите - Евтим Янев, обявиха целите, условията и критериите за кандидатстване пред Фондацията.

"Идеята за фондацията се роди непосредствено след финализирането на проекта ни за изграждане на паметник в Пазарджик на големия държавник и финансист Атанас Буров", заяви Иван Неделчев. Той съобщи още, че Фондацията е преминала всички процедури по регистрации, включително и в регистъра на правосъдното министерство за сдружения в обществена полза. Нейните цели са да насърчава и подпомага развитието на талантливи деца от Община Пазарджик, както и изявите им, като съдейства за получаването на образование, знания, умения и култура у подрастващото поколение, подпомага обучението, специализацията, квалификацията и преквалификацията на млади хора с изявени способности в областта на науката и културата.
Основните критерии за финансово подпомагане на талантливи деца са кандидатите да са български граждани, жители на община Пазарджик, учащи се /ученици редовна форма на обучение/, не по-възрастни от 25 години, отличени на регионални и национални състезания, класирани за международни конкурси, олимпиади, пленери  и състезания и да имат успех от последния учебен срок/ семестър не по-малък от много добър 5.00. "Държим на успеха, искаме да подпомагаме наистина умни деца", заяви Евтим Янев. Той оповести и финансовите възможности на Фондацията: "Сдружението има възможност да акумулира годишно около 4-5 хиляди лева от дарения от нашите членове и допълнително до 3 хиляди лева от други дарения. Считам, че това не е малко, така че да стимулира деца, които имат нужда и отговарят на съответните критерии".
Може да се кандидатства както индивидуално, така и колективно - финансовата помощ е съответно до 500 и до 2000 лв. Няма ограничения в каква сфера на образованието или спорта ще са постиженията на кандидатите. Важното е да имат нужния успех, да имат постижения на регионално и национално ниво и да са класирани за участие на международно ниво. Управителният съвет на Фондацията, който е от 7 члена, ще се събира на всеки три месеца, за да разгледа заявленията на кандидатите, а при необходимост - и по-често. От кандидатите се изисква да подадат мотивационно заявление, документи, удостоверяващи възрастта им, успеха им в училище, както и  сертификати, грамоти или други отличия за участие в регионални, национални и международни конкурси, олимпиади, пленери и състезания. Документите се подават на имейла на Сдружението на предприемачите - schpr©abv.bg, а повече подробности за кандидатстването може да намерите на сайта на Сдружението - в рубриката за Фондацията. 


Тази страница е видяна: 2132

 Публикувано от: pamedia на Monday 21 November 2016 - 14:03:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фондацията на Сдружението на предприемачите в Пазарджик отново награди талантливи деца
Фондацията на Сдружението на предприемачите връчи грамоти и финансови стимули на талантливи деца от Пазарджик
Стоил Малинов: Адмирации към Сдружението на предприемачите за инициативата им да подпомагат талантливи деца
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ награди още шест талантливи деца и младежи
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ раздаде 16 финансови стимули на талантливи деца и младежи с успехи в науките и спорта
Девет талантливи деца получиха финансови стимули от Фондация "Надеждата на Пазарджик"
Сдружението на предприемачите учреди Фонд за подпомагане на надарени деца/видео/
БСК награди Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Дарение от кампанията на Сдружението на предприемачите за 4 здравни заведения в Пазарджик
Иван Неделчев е новият председател на Сдружението на предприемачите в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6233 сек., 1.5090 от тях за заявки.