RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Област Пазарджик се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ за осма поредна година
Пазарджик
Представители на институции, фирми, училища, неправителствени организации и доброволци от област Пазарджик, ще участват в осмото поредно издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ 2019 г. Днес в Областна администрация Пазарджик се проведе традиционната работна среща, на която присъстваха представители на всички общини от региона. Областна администрация, РИОСВ Пазарджик и еколозите от общинските администрации, координират дейностите по почистване, събиране и депониране на отпадъците в област Пазарджик. Общините получиха осигурените от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ бонове за гориво – 236 бр., на обща стойност 4720 лв. Всеки един бон е на стойност 20 лв. и могат да бъдат използвани единствено за дейности, извършени по време на кампанията. Общините са освободени от такси за депониране на отпадъци  на регионалните депа на 14 и 15 септември. За деня на кампанията МОСВ осигури общо 2000 чували и 4100 ръкавици, които днес бяха разпределени на всички общини в областта.
     На сайта на доброволческата инициатива www.daizchistim.bg вече са маркирани местата за почистване в деня на инициативата  - 14 септември 2019 г. /събота/.  Акции ще се проведат във всички общини на областта. Това са паркове, места за отдих, игрища и детски площадки, горски местности, паметници, екопътеки, зелени площи около стадиони, междублокови пространства, язовирни ивици, крайречни зони, пътища до курортни места и емблематични местности за региона ни. Доброволците от региона, които искат да участват в акции по почистване на 14 септември /събота/, могат да получат информация за определените места за чистене, чували и ръкавици от общините по места.
    Кампанията „Да изчистим България заедно" е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. На 14 септември, доброволците в България ще дадат старт на второто издание на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември. 

Тази страница е видяна: 594

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 11 September 2019 - 17:13:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
6135 доброволци от област Пазарджик почистиха 128 замърсени места в кампанията „Да изчистим България заедно” 2019
РИОСВ, община Батак и спортна база „Белмекен“– с приз от кампанията „Да изчистим България заедно“. Област Пазарджик – с най-много доброволци
Област Пазарджик подкрепи кампанията „Да изчистим България“
Крайбрежието на яз. „Батак“ ще е една от териториите в кампанията „Да изчистим България заедно“
Районът около мост „Атлантик” и парк „Писковец” са местата, определени от Община Пазарджик, за почистване в кампанията “Да изчистим България заедно”
Община Пазарджик обяви телефон за сигнали по време на кампанията "Да изчистим България заедно"
Във Велинград са определени 12 места за почистване от кампанията "Да изчистим България заедно"
Водоемът край Звъничево ще е част от кампанията "Да изчистим България заедно" и място за риболовен турнир за деца и юноши
Ротаракт Клуб Пазарджик – Бесапара ще участва в кампанията „Да изчистим България за един ден”
„Да изчистим България заедно” ще се провежда в 5 дниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9240 сек., 1.8151 от тях за заявки.