RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Област Пазарджик подкрепи кампанията „Да изчистим България“

btvkampania.jpgОбластният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов, шампионката ни по шорттрек Евгения Раданова и Мария Лазарова, мениджър проект предадоха на децата от училище „Христо Ботев“ в Пазарджик
знамето на кампанията  „Да изчистим България за един ден”.
„Всеки от нас  трябва да открие своето място в  тази кампания и на 21 април да бъдем  горди и доволни от това, което  сме свършили за един ден.
Започваме символично заедно с децата от училище „Христо  Ботев”, които ще отнесът този транспарант в училището и ще продължат да рисуват върху него и да поуляризират кампанията.“, заяви областният управител. Д-р Баксанов посочи, че специална комисия с експерти от Областна администрация, РИОСВ и общините ще локализира отново нерегламентираните сметища и ще организира почистване и поддържане на т. нар. зони за отдих, на територията на област Пазарджик. Областният управител прикани всички жители на областта да се включат в кампанията.
„Това е кампания на всеки един от нас и идеята е всички ние да участваме. Тази кампания не е еднодневна акция, а нейната кулминация ще бъде на 21 април 2012 година“. Това заяви Мария Лазарова при представяне на проекта, който стартира миналия април по инициатива на bTV. За да осигурят необходимия ресурс и да избегнат няколкодневното струпване на боклука, както се получи в София, организаторите ще потърсят чрез областните администрации съдействие от страна на институциите – местна власт, представители на държавните институции по места, на бизнеса и неправителствените организации.
На картата на инициативата вече има отбелязани 10 места от област Пазарджик, които са замърсени, посочи Мария Лазарова. Това са терени в Пазарджик, Ракитово, Брацигово и Сестримо. Данните от сигналите на гражданите ще бъдат актуализирани върху карта от Географска информационна система, така че да може да се прецени колко хора и каква техника са необходими по време на акцията. 


Тази страница е видяна: 1789

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 07 September 2011 - 16:46:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Област Пазарджик се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ за осма поредна година
6135 доброволци от област Пазарджик почистиха 128 замърсени места в кампанията „Да изчистим България заедно” 2019
РИОСВ, община Батак и спортна база „Белмекен“– с приз от кампанията „Да изчистим България заедно“. Област Пазарджик – с най-много доброволци
Ротаракт Клуб Пазарджик – Бесапара ще участва в кампанията „Да изчистим България за един ден”
Стрелча ще се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден”
Таня Димитрова и „Чудесия” се включват в кампанията „Да изчистим България”
Районът около мост „Атлантик” и парк „Писковец” са местата, определени от Община Пазарджик, за почистване в кампанията “Да изчистим България заедно”
Крайбрежието на яз. „Батак“ ще е една от териториите в кампанията „Да изчистим България заедно“
Община Пазарджик обяви телефон за сигнали по време на кампанията "Да изчистим България заедно"
Кметът призова пазарджиклии да се включат в кампанията "Да изчистим България"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7352 сек., 1.6342 от тях за заявки.