RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Профилактични прегледи в Европейската седмица за борба с рака на маточната шийка
Ехограф

За 12-та поредна година „Сдружение за онкоболни и приятели” в Пазарджик се присъединява към Европейската седмица за борба с рака на маточната шийка. Инициативата традиционно се провежда през последната седмица на месец януари – от 21-ти до 25.01.2019 г. и преминава под патронажа на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов, съобщи Мария Чергарова, председател на Сдружението.


В Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в гр. Пазарджик на ул. „Александър Стамболийски” № 16 на 24.01.2019 г. от 10:00 до 12:30 часа в ЦСРИ Д-р Благова – рентгенолог ще извършва пофилактични прегледи с ехограф на млечна и щитовидна жлеза на всички, които са се записали. Цената остава непроменена – 10,00 лв. Следващата седмица Д-р Копев – хирург ще извършва безплатни за хората профилактични прегледи за рак на млечната жлеза. За предварително записване желаещите могат да позвънят на тел.: 034/986-232, 0888/380-308 или да се запишат в ЦСРИ на лица с онкологични заболявания на посочения адрес.

По официални статистически данни на РЗИ, гр. Пазарджик предоставени от Комплексен онкологичен център, гр. Пловдив за регистрираните заболявания от злокачествени новообразувания в Пазарджишка област са новооткрити 1063 случая само за 2017 г. Регистрираните заболявания от злокачествени новообразувания до края на 2017 г. в нашата област са общо 10 259.

От Сдружение „Онкоболни и приятели“ припомнят, че по време на 17 – тата кампания за борба с рака от октомври до декември 2018 г. с подвижният ехограф и видеопринтер, дарени на сдружението от дарителска кампания, подкрепена от вицепремиера Екатерина Захариева, бяха прегледани общо 996 жени и мъже в Пазарджик и областта за рак на млечна и щитовидна жлеза. Проследяват се 72 случая с открита патология, от които – 46 на щитовидна жлеза, 22 на млечна жлеза, 4 жени със съмнение за открит рак на гърдата.Тази страница е видяна: 8878

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 22 January 2019 - 14:19:55

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Профилактични прегледи в Центъра за онкоболни в Пазарджик по повод европейската седмица за борба с рака на маточната шийка
Европейска седмица за борба с рака на маточната шийка
Сдружение за онкоболни и приятели организира безплатни прегледи по повод седмицата за борба с рака на маточната шийка
Започват профилактични прегледи за рак на гърдата и на маточната шийка
Образователни инициативи и профилактични прегледи в рамките на 16-та кампания за борба с рака на гърдата
Дали цитонамазката е най-добрият скринингов метод за рака на маточната шийка?
Ден на отворените врати с д-р Антоанета Томова по проблемите на рака на маточната шийка
Регионален съвет ще координира първичната профилактика на рака на маточната шийка
По време на евроседмицата за профилактика на рака на маточната шийка в Пазарджик ще преглеждат и за рак на гърдата
Започна седмица за предпазване от рак на маточната шийкаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3833 сек., 1.3038 от тях за заявки.