RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Започват профилактични прегледи за рак на гърдата и на маточната шийка

За седма поред година „Сдружение за онкоболни и приятели” в Пазарджик се присъединява към Европейската седмица за борба с рака на маточната шийка. Инициативата традиционно се провежда през последната седмица на месец януари– от 27- ми до 31.01.2014 г. и преминава под патронажа на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в гр. Пазарджик на ул. „Александър Стамболийски” № 16 на 28.01.2014 г. от 10:00 до 12:00 часа Д-р Прокопи Копев ще извършва безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза. Д-р Теодора Досева– онколог-гинеколог ще извърши профилактични гинекологични прегледи с взимане на цитонамазка на 29.01.2014 г. от 13:30 до 17:00 часа. Прегледите са на цена от 15:00 лв. В рамките на обявените часове няма да бъде необходимо направление за специалист. За предварително записване желаещите дами могат да позвънят на тел.: 034/986-232, 0888/380-308 или да се запишат в ЦСРИ на лица с онкологични заболявания на посочения    адрес.
По време на кампанията през 2013 г. на желаещите потребители на Центъра бяха извършени безплатно профилактичните прегледи.
Целта на кампанията ни отново е осъзнаването на борбата срещу рака не като отделна съдба, а като задача на цялото общество, заяви председателят на неправителствената организация организатор на прегледите Мария Чергарова. .
     Ракът на маточната шийка е второто най-разпространено онкологично заболяване сред жените и за съжаление в България, според статистиката, всеки ден от рак на маточната шийка умира една жена. Страната ни е на едно от челните места по заболеваемост и смъртност от този вид рак в Европа. Това се дължи на късното диагностициране и подценяване на профилактиката. В България преди повече от тринадесет години най-първо профилактични гинекологични прегледи и прегледи за рак на гърдата бяха инициирани от Сдружението в Пазарджик.

Тази страница е видяна: 1811

 Публикувано от: pamedia на Sunday 26 January 2014 - 16:56:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Профилактични прегледи в Европейската седмица за борба с рака на маточната шийка
Профилактични прегледи в Центъра за онкоболни в Пазарджик по повод европейската седмица за борба с рака на маточната шийка
По време на евроседмицата за профилактика на рака на маточната шийка в Пазарджик ще преглеждат и за рак на гърдата
Безплатни профилактични прегледи в Панагюрище за рак на гърдата
Сдружение за онкоболни и приятели организира безплатни прегледи по повод седмицата за борба с рака на маточната шийка
Образователни инициативи и профилактични прегледи в рамките на 16-та кампания за борба с рака на гърдата
Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата и щитовидната жлеза организира в Пещера народният представител Десислава Костадинова
Започна седмица за предпазване от рак на маточната шийка
Европейска седмица за борба с рака на маточната шийка
Днешни инициативи от седмицата за предпазване от рак на маточната шийкаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7330 сек., 1.6289 от тях за заявки.