RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Общинският съвет одобри актуализацията на бюджета с квалифицирано мнозинство
Пазарджик
Общо 29 от общинските съветници гласуваха ЗА актуализацията на бюджета на община Пазарджик за 2017 година, която бе вкарана  като извънредна точка в дневния ред на последното за годината заседание. Против бяха трима, а 8 гласуваха "Въздържал се".
"Приключваме година с бюджет от 76,5 млн. лв, като нарастването му с десетина милона лева в края на годината е в резултат на парите за депото и увеличението на средствата дейностите за спорт, което беше поизоставено и трябва да се наваксва", обясни кметът Тодор Попов.
Общинският съветник от ГЕРБ Евтим Янев пожела през следващата 2018 година да се планира на по-високо ниво, и зададе въпроси за цените и проекта , по който се изгражда новият парк "Писковец". Той заяви, че ще публикува цените, сочейки цена от 155 лева за доставката на кубик бетон.
"При обявена поръчка и един-единствен кандидат - това са цените. Следващият път кандидатствайте и вие, г-н Янев, дайте по-ниска цена и ще бъде избрана офертата ви", отговори Тодор Попов.
Стоян Парпулов посочи отбелязаните отново 2,2 млн. лева като непреведени вноски за рекултивацията на старото сметище. Тодор Попов обясни, че Общината е превеждала по сметката МОСВ много малко от тези пари, тъй като досега приоритетът е бил изграждането на новото депо и осигуряването на функционирането на цялата система по сметосъбиране и сметоизвозване на относително добро ниво, тъй като старото сметище е приключило капацитета си още през 1986 година.
Въпрос зададе и съветникът Благо Петров, който се поинтересува за вписаните 1300 лева в гщрафа м-тел телефон, на което кметът отговори, че Общината не купува телефони, а като голям клиент и се предоставят безплатно, а тази сума е за такси на стационарните телефони над лимита по сключените договори.


Тази страница е видяна: 919

 Публикувано от: pamedia на Friday 29 December 2017 - 13:20:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
С тройно квалифицирано мнозинство и обща снимка приключи ОбС 07-11
Заради „говорилнята” в ОбС Хари Харалампиев прекъсна дебатите по актуализацията на бюджета
Областният управител връща решението за актуализацията на бюджета на Община Пазарджик
В жалба до Областния управител общински съветници от Пазарджик поискаха той да спре решението за актуализацията на бюджета
Висшият екологичен съвет към екоминистерството одобри разширение на „Асарел Медет”
Комисия на Областния съвет за развитие одобри проекти за наемане на 335 безработни през 2014 г.
Общинският съвет в Брацигово остана без правилник
Общинският съвет на БСП - Стрелча хвърли оставка
Общинският съвет откри процедура за концесия на тенис кортовете
Общинският съвет подкрепи декларацията за закриване на полигона в ЦрънчаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2303 сек., 1.1823 от тях за заявки.