RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Общинският съвет подкрепи декларацията за закриване на полигона в Црънча
 
Пазарджик
На днешното заседание с абсолютно мнозинство общинските съветници гласуваха декларацията на жителите на с. Црънча за закриване на полигона край селото. Тя бе внесена в местния парламент като извънредна точка от кмета Тодор Попов.

Това е въпрос, който сме коментирали неведнъж. Смятам, че ние като местна общност трябва да бъдем съпричастни с това желание на хората, защото това е един от големите проблеми на селото, особено за живеещите наблизо.
Далеч съм от мисълта, че ние по този начин искаме да пречим или да влияем върху дейността на Министерството на отбраната, но нашето желание и желанието на хората е , ако не е възможно закриването на този полигон, то поне да има някакъв порядък за подаването на информация към кмета на селото или на общината кога и как ще се случват неща, които възпроизвеждат този шум. В последните години положението е извън контрол. А и подозрението на хората е, че там се извършват дейности, различни от стрелкови - унищожаване на боеприпаси и друг тип такива дейности, които водят след себе си изключителни негативни последници. Затова моята молба е да   е да бъдем съпричастни с тази воля на жителите на селото и като местна общност да застанем зад тях и да заявим ясно и категорично, че не желаем повече това да продължава по този начин, както и искането ни за диалог с Министерството на отбраната. Ако трябва да изслушаме и техните аргументи, но да намерим взаимно изгодно решение по този казус.
Така Тодор Попов аргументира предложението си пред съветниците на община Пазарджик.

В последвалата дискусия стана ясно, че делото във ВАС за промяна статута на гората от публична в частна общинска собственост е приключило и се очаква рещението. "В зависимост от него ще решаваме каво ще правим по-нататък, но това при всички положения ще става тук, в общинския съвет, и от общинските съветници", обясни ситуацията по казуса с гората в Црънча Тодор Попов. По другия проблем, със сградата на училището, той съобщи, че до месец се очаква предложение, формулирано след съвместните обсъждания  на вариантите от Инициативния комитет и експертите на общинска администрация.  


Тази страница е видяна: 2523

 Публикувано от: pamedia на Thursday 25 April 2019 - 17:59:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На полигона в Црънча ще правят нова казарма, вместо ремонт
На полигона в Црънча ще се състои турнир по стрелба, посветен на 6 септември
Бойко Борисов инспектира строителството на територията на полигона край Црънча
Снимки от демонстрацията на Силите за специални операции на полигона край Црънча
На среща при кмета Тодор Попов ген. Матеев пое ангажимент за график на полигона в Црънча
Учение на полигона край Црънча провежда група за Специални операции от състава на 68-ма бригада
На полигона край Црънча утре е заключителният етап от учението за сертифициране на групата за специални операции
По 2 куб. м. дърва за огрев ще раздадат военните от полигона край Црънча на крайно нуждаещи се жители от селото
Полицаи от страната проведоха занятие и състезание по стрелба с автомат на полигона в Црънча. Първи са стрелците от Велико Търново
Общинският съвет в Брацигово остана без правилникТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6419 сек., 1.5191 от тях за заявки.