RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Без увеличение на такса смет за 2018 в Пазарджик, с поне 20% за 2019г. и драстично увеличение от 2020 година
Пазарджик
При обсъждането в местния парламент на План-сметката за необходимите разходи за битови отпадъци  за 2018 година кметът Тодор Попов  призна, че ще бъде много трудно да се съберат предвидените над 9 млн. лева за дейността.Той информира, че има заделени някакви средства за работата на новото депо и функционирането на цялата система по сметосъбирани исметоизвозване, през годината ще се следи движението на разходите, но в края на 2018 година ще трябва да преценяваме с колко ще трябва да се увеличи цената за този вид услуга. Но най-вероятно ще е около или над 20%, прогнозира кметът.
Ако се запазят обаче сегашните законодателни норми, от 2020 година увеличението ще е драстично - в пъти. И хората трябва да го знаят, тъй като точно преди това ще са местните избори и какви ли не спекулации ще се правят.
Истината е, че сега тежестта я плаща бизнесът - при съотношение 70% към 30%. А както се предвижда, дори само изравняването 50 на 50%, ще доведе до многократно увеличаване на тежестта за гражданите, каза още Тодор Попов.
Съветникът Евтим Янев поиска да се постигне равнопоставеност между жителите на града и жителите на населените места  в плащането на такса смет. Сега от селата се събират малко над 300 хил. лева, а на фирмата , извършваща сметопочистването и сметоизвозването там, се плащат над 1 млн. лева. В селата се плаща средно по 8-10 лева такса смет, а в града - около 30. В новите условия след 2020 година  таксата би трябвало да нарасне на 80-100 лева, изчисли съветникът от ГЕРБ и препоръча още веднъж да се търси равнопоставеност между жителите на селата и града  при плащането на услугата.

Концесията на "Брокс" изтича през 2019 година и през следващата ще се подготвя условията и критериите за новата обществена поръчка, като ще се включат и нови изисквания за поддържането на чистотата на европейско ниво, заяви Тодор Попов и призова гражданите да бъдат отговорни и да допринасят за вида и състоянието на пространствата, в които живеят. 


Тази страница е видяна: 459

 Публикувано от: pamedia на Friday 29 December 2017 - 14:31:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Увеличение на такса смет с 0,7 промила за града, двойно за селата и без промяна за бизнеса предлага кметът на Пазарджик
Община Пазарджик обяви с колко ще увеличи данък сгради и такса смет. Ясно е кога ще е и следващото увеличение
Във Велинград ще гласуват утре увеличение на такса смет за покриване отчисленията към РИОСВ и поддръжката на Регионалното депо
Без увеличение са местните данъци и такси. Кампания 2020 започна
Увеличение с 14.4% - до 1 086 лева, на средната брутна заплата през третото тримесечие спрямо същото на миналата година отчита НСИ
Няма да се променя методологията за изчисляване на такса смет в Пазарджик
С колко се увеличава такса смет след днешното гласуване на ОбС-Пазарджик
EVN България предлага увеличение с 3,6% от юли 2012 г.
EVN иска увеличение цената на тока от 1 юли с 2,38%
Съветниците си гласуваха увеличение на заплатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7359 сек., 1.6280 от тях за заявки.