RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
„Асарел-Медет“АД с награда от конкурса „Иновативно предприятие на годината“
Асарел-Медет
  „Асарел-Медет“АД получи наградата „Иновативно предприятие на годината“ в област „Зелена иновация“. Призът бе връчен на председателя на Управителния съвет и изпълнителен директор инж. Делчо Николов от Огнян Златев – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, на официална церемония, която се проведе на 15 декември в „София Хотел Балкан“. Победителите бяха поздравени от президента на Република България Румен Радев и вицепремиера Томислав Дончев. 

    „Ние вярваме, че устойчивото развитие на „Асарел-Медет“АД е немислимо без грижа за природата и инвестиции в екологични иновации“, каза след получаването на наградата изпълнителният директор инж. Делчо Николов.
  Признанието за „Асарел-Медет“АД е за уникалния проект за техническа и биологична рекултивация на минно съоръжение в процес на експлоатация - Окисно насипище, по който до момента са вложени над 10 милиона лева. След техническата рекултивация на минното насипище, на терена се извършва биологична рекултивация чрез затревяване със специални  смески, близки по характеристики до естествено разпространените тревни местообитания в района. Един декар от рекултивираните площи на депото през 2015 г. беше засаден експериментално с лавандула, като през 2017 год. беше произведено и първото масло от добитите над 110 килограма лавандулов цвят.
  Конкурсът „Иновативно предприятие на годината“ се провежда от 2004 година. Мисията му е да насърчава иновационната дейност на българските предприятия и да популяризира техните успешни иновации сред широката общественост.
  Всички проекти са оценявани от външно 27- членно жури. Конкурсът се организира от фондация „Приложни изследвания и комуникации“, АРК Консултинг и Enterprise Europe Network- България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство с Българска национална телевизия, списание "Икономика" и икономически портал Economic.bg.


Тази страница е видяна: 845

 Публикувано от: pamedia на Monday 18 December 2017 - 11:30:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет” АД получи наградата „Социална инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината”
Втора голяма еко награда за „Асарел-Медет” от началото на годината
„Асарел-Медет” получи наградата „Зелена инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината 2011”
Финансистът на „Асарел-Медет“ Никола Анев - с наградата „Планиране и бюджетиране“ в конкурса „Финансов директор на годината`2018“
„Асарел-Медет“АД получи голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 г. за инвестицията в медицинския комплекс
Трезорът стана „Сграда на годината”, а Асарел-Медет” получи първа награда за безопасни условия на труд
“Асарел-Медет“АД получи голямата награда за качество на КРИБ
„Асарел-Медет“ АД за трети път получи браншовата награда за социална отговорност
„Асарел-Медет“ с награда от Международната академия на науките по екология и безопасност
„Асарел-Медет“ АД получи купата „Развитие“ на церемонията „Футболист на годината“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.1717 сек., 2.0829 от тях за заявки.