RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
„Асарел-Медет” получи наградата „Зелена инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината 2011”

инж. Лъчезар Цоцорков „Асарел-Медет”АД стана победител в категорията „Зелена инвестиция” на традиционния конкурс „Инвеститор на годината”. Изпълнителният директор на дружеството д-р инж. Лъчезар Цоцорков получи престижната статуетка от председателя на Българската търговско-промишлена палата г-н Цветан Симеонов на 11 януари 2012 година в София. На тържествената церемония присъстваха министърът на икономиката, 
енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков, американският посланик г-н Джеймс Уорлик, представители на държавни институции и лидери на водещи български компании.

     Наградата на „Асарел-Медет”АД беше присъдена заради два проекта, които официално бяха открити и въведени през експлоатация през 2011 година. Първият е Циклично-поточната технология за транспорт на откривка с капацитет от 5 000 тона на час. Инвестицията е за над 100 милиона лева, а екологичният ефект е намаляване на вредните емисии от изгорели газове на руднични автомобили с 40,9 %. Вторият проект е най-модерната в Европа Инсталация за екстракция и електролиза на мед от руднични води. В това съоръжение компанията инвестира около 40 милиона лева, като инсталацията произвежда катодна мед с чистота от 99,99 %.

     Конкурсът „Инвеститор на годината” се провежда за шести пореден път от Българската агенция за инвестиции, в партньорство с медийната група „Икономедиа". В тазгодишното му издание са участвали 30 български компании, като седемчленно жури от експерти в различни икономически области е оценявало проектите. Организаторите съобщиха, че са отличени компаниите, които са направили най-големите, най-устойчивите и най-ефективните инвестиции в България през 2011 година.

     Освен в „Зелени инвестиции”, награди „Инвеститор на годината” бяха връчени в още три категории. В категория „Активи” „Луфтханза техник София” получи приза при големите предприятия, а „Амер спортс България” бе отличен при малки и средни фирми. Победител в категория „Иновации” стана „ЕВН – България”, а в категория „Работни места с висока добавена стойност” – „Хюлет Пакард България”.

     За  „Асарел-Медет” АД това е второ  отличие от традиционния конкурс  на Българската агенция за инвестиции. Компанията получи награда и за 2007 година, когато стана първата компания от добивната индустрия с това признание.  


Тази страница е видяна: 1891

 Публикувано от: pamedia на Thursday 12 January 2012 - 17:44:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет” АД получи наградата „Социална инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината”
„Асарел-Медет“АД получи голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 г. за инвестицията в медицинския комплекс
Финансистът на „Асарел-Медет“ Никола Анев - с наградата „Планиране и бюджетиране“ в конкурса „Финансов директор на годината`2018“
„Асарел-Медет“АД с награда от конкурса „Иновативно предприятие на годината“
„Асарел-Медет“ АД получи купата „Развитие“ на церемонията „Футболист на годината“
Трезорът стана „Сграда на годината”, а Асарел-Медет” получи първа награда за безопасни условия на труд
Кметът на Пещера получи наградата на Екопак за най-зелена община
Нишан Бъздигян е носителят на наградата “Предприемач на годината - 2011”
„Асарел-Медет” АД посрещна фирмения празник с четири браншови награди и в очакване на милиардна инвестиция
„Асарел-Медет” АД и Български център за зелена икономика приключиха проекти за мониторинг на река АсарелскаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3998 сек., 1.3195 от тях за заявки.