RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Трезорът стана „Сграда на годината”, а Асарел-Медет” получи първа награда за безопасни условия на труд

Сграда на годината 2012С две престижни награди, връчени през изминалата седмица, завършва годината „Асарел-Медет” АД. Първата от тях е за дружеството  и изпълнителния директор д-р  инж. Лъчезар Цоцорков,  като инвеститори и дарители на залата трезор към експозицията „Панагюрско златно съкровище” в Исторически музей-Панагюрище.


Уникалният  нов дом на тракийското злато спечели наградата „Сграда на годината”, след като бе определен за победител в категорията „Сгради култура” в 11-ото издание  на престижния национален конкурс. От името на „Асарел-Медет” АД наградата прие Александър Чобанов - директор „Човешки ресурси” в дружеството. Той благодари на организаторите на конкурса и покани всички да посетят Панагюрище и да разгледат лично уникалния музеен комплекс. На церемонията присъстваха още проект-мениджърът на обекта Нейка Новакова, ръководителите на главните изпълнители „Реставрация” ЕАД и „Главболгарстрой Пловдив” инж. Ангел Митев и инж. Милен Недев, както и проектантите инж. Петкана Бакалова и инж. Петър Петров.

Сградите победители в конкурса бяха определени от жури, съставено от изявени български и международни професионалисти в областта на архитектурата, инвестициите, градоустройството, консултантските услуги и бизнес средите.

Припомняме, че залата трезор бе открита официално на 16 април тази година, като церемонията отбеляза и паметното завръщане на оригинала на съкровището в Панагюрище 63 години след неговото откриване. Съгласно дарителското споразумение оригиналът ще се завръща ежегодно в Панагюрище за минимум един месец. Финансирането за изграждането на комплекса бе осигурено чрез дарителски средства от „Асарел-Медет” АД и изпълнителния директор на дружеството д-р инж. Лъчезар Цоцорков в качеството му на меценат на българската култура. С дарителството бяха изработени и две точни златни копия на тракийските съдове – по едно за експозициите на Националния исторически музей и на Исторически музей – Панагюрище.

В навечерието на Коледа бе присъдена и втора голяма награда на дружеството – на 14 декември „Асарел-Медет” АД бе отличено с Националната награда безопасност и здраве при работа за 2012 г. от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Церемонията се организира ежегодно от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” със съдействието на фондация „Център за безопасност и здраве при работа”, а тазгодишното издание се състоя в „Новотел София”. „Асарел-Медет” АД бе класирано на първо място в категорията „Големи предприятия”, като след панагюрското дружество в тази класация са „Шнайдер България” и „Видима Идеал” – Севлиево.

По броя и значимостта  на получените отличия 2012 година е една от най-успешните в историята на компанията. Припомняме, че екологичната политика на дружеството бе оценена с отличието „Инвеститор на годината” в категория „Зелена инвестиция” и с наградата на екоминистерството „Зелена България”. Социално отговорното поведение и дарителските инициативи на компанията в подкрепа на родния край бяха наградени от Националното сдружение на общините в България с наградата „Дарител на 2012 година” и с наградите „Инвеститор” и „Дарител” в националния преглед-конкурс на икономическото министерство „Общините за развитието на туризма”.


Тази страница е видяна: 2432

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 18 December 2012 - 12:09:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Биовет” с първата,„Асарел – Медет” с трета награда за безопасни и здравословни условия на труд
„Асарел-Медет“АД получи голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 г. за инвестицията в медицинския комплекс
„Асарел-Медет“ АД - на трето място в България по условия на труд сред големите фирми за 2014 г.
Сграда на „Артстрой инвест“ и арх. Валя Младенова стана сграда на годината и сграда на публиката
Трезорът на Панагюрското златно съкровище е номиниран за Сграда на годината
“Асарел-Медет“АД получи голямата награда за качество на КРИБ
„Асарел-Медет“ АД за трети път получи браншовата награда за социална отговорност
„Асарел-Медет“ АД получи купата „Развитие“ на церемонията „Футболист на годината“
Втора голяма еко награда за „Асарел-Медет” от началото на годината
„Асарел-Медет“АД с награда от конкурса „Иновативно предприятие на годината“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6937 сек., 1.5993 от тях за заявки.