RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Втора голяма еко награда за „Асарел-Медет” от началото на годината

asarel200612.jpg„Асарел-Медет” АД получи първа награда в рамките на националната кампания „Зелена България”, която се организира за втора поредна година от Министерството на околната среда и водите по Оперативна програма „Околна среда”, съобщиха от дружеството. Призът „Зелен бизнес” за първото място в категория „Големи компании” бе връчен вчера от министър Нона Караджова на изпълнителния директор на дружеството д-р инж. Лъчезар Цоцорков. На церемонията по награждаването на бизнес призьорите присъстваха още вицепремиерът Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
„Хубавото на инициативата „Зелена България” не е само, че отличава най-добрите, най-активните и най-успелите, но в същото време този форум е инкубатор на еко идеи и шанс да се популяризират значими инициативи и добри практики на българските предприятия”, заяви по време на церемонията Лъчезар Цоцорков и благодари за усилията на мениджърите и asarel200612_1.jpgработещите в „Асарел-Медет” АД.
Дружеството получи отличието заради реализираните фирмени проекти за залесяване и почистване на нерегламентирани сметища на територията на община Панагюрище. С второ място бе отличен мобилният оператор „Глобул” за кампанията си „Глобул Грийн”, а третата награда получиха  „Елаците мед”. От екологичното министерство обявиха, че журито, оценявало компаниите, се е състояло от ректора на Лесотехническия университет в София Веселин Брезин, председателя на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов, писателя Калин Терзийски, актрисата Стефания Колева и певицата Белослава. Компаниите са оценявани по четири критерия: проектите да бъдат тяхна инициатива; да не произтичат пряко от предмета на дейност; да бъдат изцяло финансирани; да имат мащабност и дългосрочност на въздействие.
За настоящата година това е втората значима награда за „Асарел-Медет” в сферата на екологичните дейности. През януари дружеството бе отличено с наградата „Зелена инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината”, организиран от Българската агенция за инвестиции. 

Тази страница е видяна: 1437

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 20 June 2012 - 18:39:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет“АД с награда от конкурса „Иновативно предприятие на годината“
„Асарел-Медет“АД получи голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 г. за инвестицията в медицинския комплекс
Трезорът стана „Сграда на годината”, а Асарел-Медет” получи първа награда за безопасни условия на труд
“Асарел-Медет“АД получи голямата награда за качество на КРИБ
„Асарел-Медет“ АД за трети път получи браншовата награда за социална отговорност
„Асарел-Медет“ с награда от Международната академия на науките по екология и безопасност
„Асарел-Медет“ АД получи купата „Развитие“ на церемонията „Футболист на годината“
„Асарел-Медет” получи специалната награда на КРИБ за принос към българската икономика
„Асарел-Медет” АД получи наградата „Социална инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината”
„Биовет” с първата,„Асарел – Медет” с трета награда за безопасни и здравословни условия на трудТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.5965 сек., 2.5261 от тях за заявки.