RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Делегация от Жодино, Беларус, посети „Асарел-Медет” АД
Панагюрище

Делегация от град Жодино, Беларус, посети „Асарел-Медет“АД на 27 септември. В Жодино се намира завода за автосамосвалите "БелАЗ", с които "Асарел-Медет" поддържа дългогодишни партньорски отношения.

Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов, Ана Финджикова – директор „Човешки ресурси“, инж. Ангел Шишков – началник рудник „Асарел“ и инж. Георги Сеферинкин – началник на обогатителна фабрика „Асарел“. По време на обиколката беларуската делегация бе придружена от кмета на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кмета Галина Матанова.
Александър Шило – заместник-председател на Градския изпълнителен комитет на Жодино, Олга Кузина – началник на финансовия отдел и Станислав Якубович – заместник генерален директор на „БелАЗ“, проведоха делова среща с изпълнителното ръководство на компанията, след което се запознаха с историята и развитието на „Асарел-Медет“АД, като разгледаха двете фирмени експозиции. По време на срещата изпълнителният директор инж. Делчо Николов изтъкна приноса на „Асарел-Медет“ за съвременния облик на община Панагюрище. Той подчерта, че взаимоотношенията с „БелАЗ“ се развиват на основата на коректно и ефективно дългогодишно партньорство, което ще бъде надградено в бъдеще.

Гостите посетиха диспечерния пункт на рудник „Асарел” и видяха как работи автоматизираната система за управление на минното производство, която е последно поколение и е произведена от канадската компания Wenco. Производствените параметри се управляват чрез безжична комуникационна мрежа и компютър във всяка машина, а системата за високоточно позициониране контролира прецизното планиране на минните дейности.  Специално внимание бе обърнато и на въведените циклично-поточни технологии за транспорт на руда и откривка, в които през последните години са инвестирани 120 млн. лв.

В края на обиколката беларуските гости посетиха и Централна ремонтна база, където видяха как се ремонтират 130-тонните автосамосвали „БелАЗ“, които се произвеждат от завода в град Жодино.

Панагюрище

 Тази страница е видяна: 732

 Публикувано от: pamedia на Thursday 28 September 2017 - 10:26:25

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Дипломатическа делегация посети "Асарел-Медет“и разгледа Панагюрище
Вицепремиерът Марияна Николова посети „Асарел-Медет“АД
Посланик Ерик Рубин посети „Асарел-Медет“АД и Панагюрище
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева посети „Асарел-Медет” АД
Председателят на БОК Стефка Костадинова посети "Асарел-Медет" и разгледа проекта за спортна зала
Турска бизнес делегация ще посети Пазарджик
Монголска делегация, начело с посланика на Монголия, посети Стрелча
Ден на отворените врати в „Асарел-Медет“
Коледен поздрав от АСАРЕЛ МЕДЕТ АД
Роклегендата Джо Лин Търнър ще пее за юбилея на „Асарел-Медет“АДТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9942 сек., 1.9083 от тях за заявки.