RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Посланик Ерик Рубин посети „Асарел-Медет“АД и Панагюрище
 
Панагюрище
Посланикът на Съединените американски щати в България Н. Пр. Ерик Рубин посети  лидера в българския рудодобив „Асарел-Медет“АД в Панагюрище, съобщиха от отдел „Комуникации“ на компанията.
Посланик Ерик Рубин  е посрещнат от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и изпълнителния директор инж. Делчо Николов.
        „Компанията ни постига своите успехи, благодарение на последователни инвестиции в модерни технологии, екологосъобразно и безопасно производство. През годините „Асарел-Медет“ АД е разчитало на партньорството си с водещи американски компании, като отношенията ни с тях винаги са били коректни и ползотворни“, е заявил в приветствието си Димитър Цоцорков. Ръководството на дружеството е представило проектите за дългосрочно устойчиво развитие и инвестициите в модерна техника, нови технологии, опазване на околната среда и безопасност на труда за над 1,1 млрд. лева от 1999  до 2017 г.
В разговорите са дискутирани възможностите за нови проекти и разширяване на контактите на дружеството със сродни фирми в Съединените американски щати като държава с развита минерално-суровинна индустрия.
При визитата си в „Асарел-Медет“АД Н. Пр. Ерик Рубин е придружаван от съпругата си Никол и делегация от американското посолство. Гостите са разгледали фирмената експозиция за историята на компанията и  атрактивната сбирка на стари минни машини. Те са се запознали със системата за автоматизирано управление на рудник „Асарел“, иновативната Инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед, рекултивираните минни терени и развитието на биоземеделието в близост до компанията.
След производствената обиколка Н. Пр. Ерик Рубин  е оставил послание в Почетната книга на „Асарел-Медет“ АД,  благодарил е за прекрасната визита, като отбелязал, че „Асарел-Медет“ е модел за американско-българско партньорство и за социален и екологично отговорен бизнес. По-късно той и председателят на Надзорния съвет Димитър Цоцорков са поднесли цветя пред паметната плоча на големия американски журналист Дженурелиус Макгахан, чиито репортажи от изпепеленото през 1876 г. Панагюрище разтърсиха Европа.
Посланикът на САЩ и ръководството на „Асарел-Медет“ АД  са посетили и комплекс „Каменград“, където са посрещнати под акомпанимента на 10-годишния пианист Тома Даракчиев - възпитаник на Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Талантливото момче е впечатлило гостите със своите умения и дори е получил персонална покана, лично от съпругата на посланик Рубин, да свири в резиденцията на посолството. Гостите са изразили възхищение от залата трезор на Панагюрското златно съкровище, а в Историческия музей са почели паметта на проф.  д-р Лъчезар Цоцорков пред неговата паметна плоча, поставена върху музейната мемориална стена.
 Американската делегация е посетила и МБАЛ „Уни Хоспитал“, където ръководството е представило американското оборудване в панагюрската болница. В нея са инвестирани над 100 милиона лева чрез публично-частно партньорство между „Асарел-Медет“АД и Община Панагюрище.
Преди да отпътува от Панагюрище Н. Пр. Ерик Рубин е провел работна среща с кмета на общината Никола Белишки и заместник-кмета Галина  Матанова.

Панагюрище
Тази страница е видяна: 4747

 Публикувано от: pamedia на Friday 29 June 2018 - 10:05:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Дипломатическа делегация посети "Асарел-Медет“и разгледа Панагюрище
Вицепремиерът Марияна Николова посети „Асарел-Медет“АД
Делегация от Жодино, Беларус, посети „Асарел-Медет” АД
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева посети „Асарел-Медет” АД
Председателят на БОК Стефка Костадинова посети "Асарел-Медет" и разгледа проекта за спортна зала
Топ мениджъри от „Сименс” посетиха „Асарел-Медет” АД и Панагюрище
„Асарел-Медет“ дари 365 хиляди лева на Община Панагюрище
„Boney М” с предколеден концерт в Панагюрище - с генералното спонсорство на „Асарел-Медет” АД
Договор за дуално обучение подписа „Асарел-Медет”АД с Професионалната гимназия в Панагюрище
Минната камара и „Асарел-Медет“АД представиха в Панагюрище модела за професионална подготовка на кадриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5605 сек., 1.4496 от тях за заявки.