RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Започва поредната данъчна кампания - над 80 хиляди съобщения за дължимите местни данъци и такси ще бъдат изпратени

До края на тази седмица ще бъдат изпратени 82 226 броя съобщения за размера на дължимите местни данъци и такси, в това число данък недвижими имоти, данък за превозните средства, такса битови отпадъци и патентен данък, и сроковете за тяхното плащане на физически  и юридически  лица. Ще бъдат уведомени общо 79 607 бр. физически лица и 2 619 бр. юридически лица, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. 

В данъчните съобщенията ще бъде включена и информация за неплатени задължения за минали години, начислените лихви и глоби,  описани по отделно за  всеки конкретен имот или превозно средство.
Отстъпка от 5 %  ще има за всички собственици на недвижими имоти и автомобили, които ще платят своите задължения за 2016 година до 3 май включително. Касите на отдел „Местни данъци и такси" ще работят от 8.30 до 18.30 часа, без прекъсване.
    Всяко данъчно задължено лице има достъп до личната си информация в реално време - по интернет да  провери информация за: декларации, партиди, облози, лихви, наказателни постановления, фишове за глоби, актове. Проверката на задълженията става чрез http://tax.pazardjik.bg/pzk_duties/
Припомняме, че до 30-и март е в сила и обявената с Решение на ОбС – Пазарджик данъчна ваканция. Тя касае частично освобождаване от такса битови отпадъци за периода 2005-2015 година, като сумата е в размер на натрупаните до момента лихви на задълженото лице. Отстъпка ще се дава на лица, изплатили изцяло задълженията за местни данъци и такси за посочения период.
"Моят съвет е всички със стари задължения да се възползват от данъчната ваканция, в това число и някои много активни общински съветници, защото, ако всичките 7 милиона несъбрани задължения бяха платени навреме, сега нямаше да водим тези разговори. Над 12 хиляди собственици на автомобили, които не са ги регистрирали в Данъчното, също ще станат известни благодарение на връзката ни с КАТ, така че и тези задължения ще излязат наяве", коментира още кметът Тодор Попов. 


Тази страница е видяна: 1064

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 09 February 2016 - 13:25:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От следващата седмица очаквайте съобщения за дължимите местни данъци и такси
Кметът на Пазарджик оттегли предложението за по-високи местни данъци и такси, ще има данъчна амнистия
До 30 март е в сила данъчна ваканция за натрупаните лихви по неплатени местни данъци и такси
Започна тазгодишната кампания за местни данъци и такси
Близо 60% е изпълнението на приходите от местни данъци и такси
Близо 7,5 милиона лева са постъпленията до момента от местни данъци и такси
Граждани вече се редят на опашка пред „Местни данъци и такси”
Община Пещера въведе онлайн плащане на местни данъци и такси
На 30 декември ”Местни данъци и такси” няма да работят с граждани и да се извършват плащания в брой
Община Пазарджик ще осигури онлайн услуги и плащане по интернет на местни данъци и таксиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5453 сек., 1.4692 от тях за заявки.