RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът на Пазарджик оттегли предложението за по-високи местни данъци и такси, ще има данъчна амнистия

Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви на днешното заседание на Общинския съвет, че оттегля предложението си за нови, по-високи местни данъци и такси. Той заяви, че винаги е търсел широка подкрепа за важните решения, които касаят голяма част от общността, а също и разбиране от всички политически сили, че тези мерки може да са непопулярни, но необходими, за да бъдат обезпечени финансово необходимите дейности.
Тодор Попов посочи, че през изминалата седмица е провел редица разговори с общински съветници и в резултат на тях оттегля предложението си. За да гарантира приходната част от бюджета администрацията ще съсредоточи усилията си в събирането на старите недобори. Общият им размер е малко над 7 милиона лева, но около 3 милиона от тях са абсолютно несъбираеми – в основната си част става въпрос за неплатени сметки на ликвидирани фирми. Основният приход се очаква да дойде от предложената от ГЕРБ на миналото заседание на ОбС данъчна амнистия. Тогава Найден Шопов попита кметът на Пазарджик дали не е мислено в посока на обявяване на данъчна амнистия с цел да се стимулират хората, които искат да бъдат изрядни длъжници, но са натрупали големи дългове от лихви. Данъчната амнистия се обявява за периода от 2005-та до края на 2015-та – на всички, които платят дълговете си към общината, ще им бъдат опростени лихвите. Срокът на заплащане е до края на март 2016 година. От формулираното от Евтим Янев предложение кметът не прие единствено да има горна граница на дълга – т.е. всички, които имат някакъв дълг към общината по отношение на местни данъци и такси, без оглед на техния размер, ще могат да се възползват от данъчната амнистия.
Приходите в бюджета се очаква да нараснат и от реализираната връзка със системата на КАТ, която ще даде пълна информация за регистрираните в Пазарджик автомобили. Оказва се, че 14 хиляди автомобила в Пазарджик не са регистрирани в данъчното в Пазарджик. В КАТ на регистрация се водят общо 30 хиляди автомобила. Собствениците на 14 хиляди автомобила са решили да прескочат регистрацията в „Местни данъци и такси“ и така да избегнат плащането на данък МПС.
Преди началото на същинския дебат по точката Благо Солов внесе предложение да бъдат отменени всичките 37 точки от дневния ред и да се състоят само питанията, тъй като не е спазен 5-дневния срок в Правилника за дейността на ОбС, в рамките на който съветниците трябва да получат предложенията, проектите за решения, както и становищата на комисии. Председателят на ОбС съобщи, че вече се водят разговор с представителните групи и в това отношение Правилника ще претърпи корекции. 


Тази страница е видяна: 1828

 Публикувано от: pamedia на Thursday 17 December 2015 - 16:41:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Шест въпроса на Евтим Янев по предложението за по-високи местни данъци
До 30 март е в сила данъчна ваканция за натрупаните лихви по неплатени местни данъци и такси
Започва поредната данъчна кампания - над 80 хиляди съобщения за дължимите местни данъци и такси ще бъдат изпратени
АБВ иска кметът да оттегли предложението за увеличаване на данъците
Община Пазарджик ще осигури онлайн услуги и плащане по интернет на местни данъци и такси
Близо 60% е изпълнението на приходите от местни данъци и такси
Започна тазгодишната кампания за местни данъци и такси
Близо 7,5 милиона лева са постъпленията до момента от местни данъци и такси
Граждани вече се редят на опашка пред „Местни данъци и такси”
Община Пещера въведе онлайн плащане на местни данъци и таксиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5790 сек., 1.4593 от тях за заявки.