RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
„Асарел-Медет“АД с три награди от Националното честване на Деня на миньора

НАГРАДИ за АСАРЕЛ-МЕДЕТ,   Две национални награди в категория „Големи предприятия“ и една юбилейна за принос към минерално-суровинната индустрия получи „Асарел-Медет“АД за постигнатите резултати през 2014 година. Отличията бяха връчени на изпълнителния директор инж. Делчо Николов по време на тържествената церемония по повод Националното честване на Деня на миньора в София. Празникът бе организиран от Българска минно-геоложка камара, Научно-техническия съвет по минно дело, геология и металургия, миньорските синдикати към КНСБ и СМФ „Подкрепа“ и по традиция се проведе на 18 август,  Деня на Успението на св. Иван Рилски – покровител на миньорите и всички българи.

  Компанията ни бе отличена в категориите „Безопасност и здраве при работа“ за отчетения нулев трудов травматизъм и през 2014 година, както и в категория „Грижа за природата“ за дружества с нулеви нарушения и санкции във връзка със спазването на екологичните норми през миналата година. В категория „Средни предприятия“ отличие получи и дъщерното дружество „Асарел Ремонт“ООД за липса на трудови злополуки през 2014 година.
  Доклад за състоянието на минерално-суровинната индустрия представи председателят на Управителния съвет и на БМГК и председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Според данните на БМГК, спрямо 2013 г. общият добив на полезни изкопаеми у нас се е повишил с 10% - до 99 млн. тона за 2014 г. Най-голямо относително увеличение за втора поредна година има „Добив на скално-облицовъчни материали“ - с 18%. Сериозно увеличение се наблюдава и при подотраслите „Добив на инертни и строителни материали” – 15%, „Добив на индустриални минерали” – 14%, както и „Добив на твърди горива” – 9% и „Добив на метални полезни изкопаеми“ – 7%. Последните два подотрасъла формират и 2/3 от общия добив у нас. Статистиката показва, че 80% от минните дейности в страната се извършват по открит способ. Очакванията на бранша са, че през 2015 г. ще стартират няколко нови проекта за добив на метални полезни изкопаеми. С тях ще се раздвижат местните икономики в райони с по-нисък от средния стандарт на живот, като се очаква да бъдат открити над 1000 работни места в общини с висока безработица. Данните на БМГК показват, че за периода от 2000 г. насам средната работна заплата в сектора се е увеличила с 366%.


Тази страница е видяна: 993

 Публикувано от: pamedia на Thursday 20 August 2015 - 11:03:06

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет“АД с две награди от Националното честване на Деня на миньора
„Асарел-Медет“АД - с две награди от Националното честване на Деня на миньора
„Асарел-Медет”АД получи четири национални награди по повод Деня на миньора. В Панагюрище ще празнуват на 30 август
„Асарел-Медет” АД отличи 268 работници и служители по случай Деня на миньора
„Асарел-Медет” АД ще празнува Деня на миньора отново на Панагюрски колонии
165 работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” празнуваха Деня на миньора с отличия
165 работещи в "Асарел-Медет" ще бъдат отличени по случай Деня на миньора
Ръководството и синдикалните съвети на "Асарел Медет" АД честитят Деня на миньора
В навечерието на Деня на миньора в Панагюрище беше открита фирмена експозиция на "Асарел-Медет"
В памет на проф. Цоцорков "Асарел-Медет" ще дари на училища и читалища средствата, предвидени за празника на Деня на миньораТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.2305 сек., 2.1354 от тях за заявки.