RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
165 работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” празнуваха Деня на миньора с отличия

asarel12.jpgПо традиция с молебен за здраве и благополучие в параклиса „Св. Иван Рилски” в с. Панагюрски колони, започна Празника на миньора за работещите в „Асарел-Медет” АД, бившите служители на компанията, мениджърския екип и гостите на събитието. 
И пак по традиция празникът продължи на поляните под специално изградените шатри и сцена.
В словото си изпълнителният директор  д-р инж. Лъчезар Цоцорков подчерта, че тази година екипът на компанията посреща празника с удовлетворение от постигнатите резултати. Добитата и преработена медна руда през 2011 година е над 13,5 млн. тона. Компанията стана „Инвеститор на годината`2011” в категорията „Зелена инвестиция” и за втори път беше отличена от Българската агенция за инвестиции заради мащабните си проекти на стойност над 150 млн. лева. Изпълнен е двегодишен проект за нов етап на технологична модернизация по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”. Реализацията му възлиза общо на 16, 7 млн. лева, Наскоро „Асарел-Медет” бе класиран на първо място и в Националната компания „Зелена България” в категорията „Зелен бизнес”. Преди броени дни - на 18 август, по време на Националното честване на Деня на миньора в Раднево, получи и наградата за социално отговорна кампания на предприятие от бранша, която бе присъдена след допитване до медии.
През тази година званието „Най-добър в професията” получиха 86 асарелци. Най-добрите работници, началник-смени, диспечери, механици, технолози и специалисти се определят чрез анкета от колегите си, а един от критериите е и годишната атестация.С награди посрещнаха празника и други 79 работници, служители и мениджъри, които през тази година навършват 40, 35, 30 или 25 години непрекъснат стаж в компанията.
     Поздравителни адреси по повод празника изпратиха президентът Росен Плевналиев и министър-председателят Бойко Борисов.
 В приветствието си министър Тотю Младенов посочи „Асарел-Медет” като компания лидер в корпоративната социална отговорност и добър социален диалог със синдикатите. Той изтъкна постиженията на фирмата при внедряването на стандарти за оценка на риска и успешно реализираните проекти по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Областният управител д-р Дончо Баксанов пожела на всички служители и работници от „Асарел-Медет” здраве  и успехи в преодоляването на трудностите на нелеката миньорска професия.  Събитието уважиха и народните представители Гинче Караминова, Иван Иванов и Ангел Даскалов,  ръководители на държавни институции, кметове на кметства, представители на синдикатите, партньори на „Асарел-Медет”.
  Празникът продължи с концерт на Глория,  балет „Арабеск”, Мария Илиева и Васил Найденов.       


Тази страница е видяна: 1817

 Публикувано от: pamedia на Sunday 26 August 2012 - 20:50:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет” АД отличи 268 работници и служители по случай Деня на миньора
„Асарел-Медет” АД готви отличия за 148 работници и служители
„Асарел-Медет“АД с две награди от Националното честване на Деня на миньора
„Асарел-Медет“АД - с две награди от Националното честване на Деня на миньора
„Асарел-Медет“АД с три награди от Националното честване на Деня на миньора
„Асарел-Медет” АД ще празнува Деня на миньора отново на Панагюрски колонии
„Асарел-Медет”АД получи четири национални награди по повод Деня на миньора. В Панагюрище ще празнуват на 30 август
165 работещи в "Асарел-Медет" ще бъдат отличени по случай Деня на миньора
Ръководството и синдикалните съвети на "Асарел Медет" АД честитят Деня на миньора
В навечерието на Деня на миньора в Панагюрище беше открита фирмена експозиция на "Асарел-Медет"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2419 сек., 1.1872 от тях за заявки.