RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В навечерието на Деня на миньора в Панагюрище беше открита фирмена експозиция на "Асарел-Медет"

Асарел-Медет, музей, Фирмена експозиция за изграждането и развитието на „Асарел-Медет” бе открита на територията на "Асарел-Медет" на 27 август в присъствието на мениджъри, работници и служители на дружеството, партньори, музейни дейци и медии.
Лентата прерязаха председателят на Надзорния съвет проф. д-р Лъчезар Цоцорков, изпълнителният директор инж. Делчо Николов и доц. д-р Атанас Шопов, директор на Исторически музей-Панагюрище. Водосвет за здраве и благополучие бе отслужен от архиерейския наместник на Панагюрска духовна епархия протойерей Атанас Манолов.
В приветствието си проф. д-р Цоцорков благодари на всички, които имат принос към реализацията на проекта. Той подчерта, че историята на „Асарел-Медет” е неделима част от историята на българската икономика в последните пет десетилетия и от съвременното развитие и бъдещето на Панагюрския край. „Наш дълг като патриоти и хора с чувство за съхранение на родовата памет е да запазим спомена за миналото и да го предадем на децата и внуците си“, каза още председателят на Надзорния съвет.
Асарел-Медет, музей, Експозицията на „Асарел-Медет“ се откри в чест на 50-годишния юбилей на предприятието, който ще бъде честван на Деня на миньора през 2015 г. С това се постави и началото на една юбилейната година, която ще бъде изпълнена с различни инициативи и значими проекти.
„Асарелският музей“, както го наричат работещите в дружеството, е посветен на поколенията работници, специалисти и мениджъри, които са дали своя принос за изграждането и развитието на предприятието. Експозицията е подредена в реконструирана  сграда, недалеч от централната административна сграда и в непосредствена близост до атрактивната експозиция с руднична техника и флотационно оборудване, използвано в различни периоди от половинвековната история на „Асарел-Медет”. 
Паметните моменти от 50-годишната биография на лидера в българския рудодобив са представени в две зали с 557 експоната,  над 250 снимки, всички годишни доклади за дейността на предприятието, годишниците на някогашния вестник „Медетска трибуна” и издавания от 2003 година фирмен бюлетин.  Посетителите могат да се запознаят с първопроходците на рударството в Панагюрския край, както и с автентичните им разрешителни документи и минни пособия. Любопитни са и сферите на приложение на медта, показани чрез детайли и предмети, които са неизменна част от нашето ежедневие и маркират различни епохи от цивилизационния напредък на човечеството. В таблата и витрините са разположени фотоси, документи и награди, които проследяват петдесетгодишния път на предприятието – от откриването на Минно-обогатителния комбинат „Медет” на 29 декември 1964 година до наши дни. Изложени са отличията за инвестиции, иновации, екология и социална отговорност, ключови за развитието на компанията договори, сертификати и публикации. В текст и снимки се проследяват трите аспекта на устойчивото развитие – икономическа отговорност, екологична отговорност и социална отговорност. Специално място е отредено на приноса на компанията за развитието на Панагюрския край, а в пет класьора са подредени стотици благодарствени писма. Десетките инфраструктурни обекти, изградени през годините от дружеството, подкрепата на проекти в сферата на образованието, здравеопазването, социалната политика, културата и спорта също са представени в експозицията. Основният акцент е върху най-ценното богатство на „Асарел-Медет” АД -  работниците, служителите и мениджърите на предприятието. Те се представени пъстро и многоспектърно – като професионалисти в производството, учени, творци, спортисти и изявени мениджъри. Върху три макета са показани производствените площи преди разработването на находището, настоящата промишлена площадка на „Асарел-Медет” АД, както и визията за развитието на района след приключването на минните дейности. Със снимки и умалени модели е представено и уникалното технологично оборудване на предприятието. 


Тази страница е видяна: 1255

 Публикувано от: pamedia на Thursday 28 August 2014 - 14:24:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет”АД получи четири национални награди по повод Деня на миньора. В Панагюрище ще празнуват на 30 август
Национален турнир по бридж ще се проведе в Панагюрище, в навечерието на Деня на миньора
„Асарел-Медет“АД с две награди от Националното честване на Деня на миньора
„Асарел-Медет“АД - с две награди от Националното честване на Деня на миньора
„Асарел-Медет“АД с три награди от Националното честване на Деня на миньора
„Асарел-Медет” АД отличи 268 работници и служители по случай Деня на миньора
„Асарел-Медет” АД ще празнува Деня на миньора отново на Панагюрски колонии
165 работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” празнуваха Деня на миньора с отличия
165 работещи в "Асарел-Медет" ще бъдат отличени по случай Деня на миньора
Ръководството и синдикалните съвети на "Асарел Медет" АД честитят Деня на миньораТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4712 сек., 1.3734 от тях за заявки.