RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Отчет за дейността на народния представител Бойка Маринска

Бойка МаринскаБойка Маринска направи отчет за дейността си като народен представител в 43-тото Народно събрание. Отчетът включва периода от 27 октомври 2014 г. до 10 юли 2015 г. , съобщиха от офиса на Реформаторски блок в Пазарджик
Внесените законопроекти от народния представител са 12 /ЗИД за Държавната администрация, Държавната агенция за разузнаване, Закона за горите, Закона за акцизите и данъчните складове, Закона за развитието на академичния състав на Република България, Закона за висшето образование, Закона за движение по пътищата, Закона за държавния служител, Закона за лова и опазване на дивеча, Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, Закона за физическото възпитание и спорта, Конституцията на Република България/. Бойка Маринска е направила и предложения за второ четене по законопроекти, както и изказвания от трибуната на Народното събрание.

В осемте си парламентарни питания, в рамките на парламентарен контрол, народният представител Бойка Маринска е поставила въпроси към вицепремиера по европейските фондове и към министрите на образованието, здравеопазването, земеделието.

Под председателството на Бойка Маринска, Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, осъществява дейността си в няколко направления: обсъждане и изготвяне на доклади във връзка с постъпилите за разглеждане в Комисията законопроекти, програми и доклади; взаимодействие с неправителствени организации; формиране на Обществен съвет, подпомагащ дейността на Комисията; разглеждане на жалби, петиции, сигнали, предложения и др., постъпили в Комисията; участие в обществени обсъждания и събития, свързани с дейността на Комисията; организиране на приемни с граждани, с участието на членове и експерти от Комисията;  участие в обществени обсъждания и събития, свързани с дейността на Комисията; провеждане на срещи. За посочения период Комисията е провела 10 заседания, на които е разгледала разпределените й от Председателя на НС материали и е изготвила и представила в деловодството на НС своите доклади по тях. Постъпилите жалби, разгледани от комисията, са над 350.

Дейността на народния представител Бойка Маринска, в качеството на член на Комисията по образованието и науката, е свързана с участие във всички 26 заседания на комисията, в Експертната група по образование и мероприятия към комисията. С активно участие в разглеждания в Комисия по образование и наука на Закона за предучилищно и училищно образование, с предложени над 70 текста в проекта на Закон, които са приети от Комисията.


За посочения период Бойка Маринска е участвала в инициативи, организирани от Народното събрание, както и в поредица от срещи в качеството си на член на Групата за приятелство между България и Египет.
До 10.07.2015 г. Народното събрание е провело 82 на брой пленарни заседания. За посочения период Бойка Маринска е присъствала на всички пленарни заседания, с изключение на едно, за което предварително е уведомила писмено Председателя на Народното събрание.
През периода на отчет Бойка Маринска е провела редовни приемни в градовете Пазарджик, Пещера, Велинград и Панагюрище.
Проведени са срещи с кметове на общини в Пазарджишка област, както и участие в десетки регионални събития и лични инициативи.
През посочения период в средствата за масова информация са публикувани всички инициативи на народния представител. Публикациите и проведените интервюта по обществено значими теми в национални и регионални медии са над 50. Обществеността е периодично информирана за приемните дни в пазарджишки регион, както и за дейностите на територията на цялата страна.


Бойка Маринска е избрана за народен представител от листата на Коалиция Реформаторски блок в 13 МИР Пазарджик.
Председател на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, член на Комисията по образованието и науката и Групата за приятелство  България - Египет  към НС.

/ Целият доклад >>>/


Тази страница е видяна: 1114

 Публикувано от: pamedia на Thursday 16 July 2015 - 12:30:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Народният представител Бойка Маринска направи отчет за дейността си през последната парламентарна година
Поздравление от народния представител Бойка Маринска
Поздравление от народния представител Бойка Маринска
Великденско поздравление от народния представител Бойка Маринска
Коледно пожелание от народния представител Бойка Маринска
Празнично приветствие от народния представител Бойка Маринска
Първи приемен ден на народния представител Бойка Маринска
Поздрав по повод Съединението от народния представител Бойка Маринска
Десетки граждани потърсиха съдействие от народния представител Бойка Маринска
Поздравление от народния представител Бойка Маринска по повод Националния празникТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4476 сек., 1.3698 от тях за заявки.