RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Регионалният съвет за развитие избра нови членове от региона

obl151211.jpgВ Пловдив днес се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния координационен комитет /РКК/ в Южен централен район /ЮЦР/. Присъстваха представители на министерства, областни управители от областите в ЮЦР, представители на общините от района и представители на организациите на работодателите, на работниците и служителите на национално ниво. От област Пазарджик присъстваха и кметовете на общините Панагюрище и Лесичово и председателят на общински съвет Батак.

В резултат на настъпилите промени в местната власт, след изборите проведени  през месец октомври 2011 г., на заседанието  бяха представени новите членове на РСР в ЮЦР, определени от областните съвети за развитие.

 Областният  управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов ще продължи да бъде член на Комитета за наблюдение на оперативна програма «Конкурентоспособност на българската икономика», Председателят на общински съвет Велинград Диана Кехайова беше избрана за член на Комитета за наблюдение на оперативна програма «Развитие на човешките ресурси», кметът на община Лесичово Серьожа Лазаров ще бъде член на Комитета за наблюдения по оперативна програма „Техническа помощ” кметът на Панагюрище Никола Белишки ще бъде заместник на областния управител на Пазарджик, по време на ротационното председателство на област Пазарджик в Южен централен район.

По  предложение на Иванка Таушанова - областен управител на област Кърджали  беше представен за обсъждане и съгласуване от съвета проект на Актуализиран документ за изпълнение на областната стратегия за развитие на област Кърджали за периода 2010 - 2013г., съгласно чл. 19, ал. 1, т. 2 от Закона за регионалното развитие.

Одобрен беше и проект на  годишна индикативна програма за дейността на съвета за развитие в Южен централен район през 2012 г. Документът съдържа информация за предвидените средства за реализиране на основните приоритети и дейности в работата на Съвета през следващата година.

На заседанието беше представен проект “Разработване на социално-икономически анализ за нуждите на оперативна програма „Регионално развитие” за периода 2014-2020 г.” от представител на “София Консултинг Груп”.

През 2012г. , съгласно ротационния принцип  на управление на ЮЦР, Регионалния съвет  за развитие ще бъде председателстван съответно от областните управители на Смолян и Кърджали. Областният управител на Пазарджик ще председателства Южен централен район  през първите шест месеца на 2013г.
 


Тази страница е видяна: 1257

 Публикувано от: pamedia на Thursday 15 December 2011 - 16:14:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Регионалният съвет за развитие ще заседава в Панагюрище
Утре в х-л „Форум“ ще заседава Регионалният съвет за развитие на Южен централен район
Регионалният съвет за развитие на ЮЦР подкрепи предложенията на областния управител за два пътни проекта в област Пазарджик
Нови членове на Областния съвет по етническите въпроси
Трендафил Величков предложи кметовете на Пазарджик, Панагюрище и Батак за членове на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР
В пазарджишкия хотел "Форум" днес Регионалният съвет за развитие на ЮЦР ще дискутира новото райониране на страната
Областният съвет за развитие прие стратегията за развитие на социалните услуги
Новият общински съвет избра отново Хари Харалампиев за председател
Гл. изпълнителен директор на „Аурубис“ и членове на Надзорния съвет на компанията посетиха „Асарел-Медет“АД
В ГЕРБ-Пазарджик приеха нови членовеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5349 сек., 1.4347 от тях за заявки.