RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Належащи промени в търговското законодателство, Наказателния кодекс и съдебната система обсъди Янаки Стоилов с юристи от Пазарджик

Янаки Стоилов, Необходимо е да се обсъдят промени в търговското законодателство, тъй като има редица случаи на злоупотреби с лица, които фалират определени фирми, а после създават нови, без да са удовлетворени кредиторите, като в много случаи става дума и за неизплатени заплати на работниците, за невърнати средства на техни партньори. Това каза Янаки Стоилов на среща с адвокати и частни съдебни изпълнители в Пазарджик. Първият в листата на Коалиция БСП Лява България изрази мнение, че трябва да се създаде такава уредба, която не позволява съществуването на вечни длъжници.
Янаки Стоилов, Продължава да стои въпросът за приемане на нов наказателен кодекс, но е по-важно не да се приеме бързо, а действително да бъде нов, да отразява новите усложнение форми на икономическа престъпност, новите измерения на длъжностните престъпления и нови форми на наказания, отбеляза Стоилов. Според него тези форми трябва да обръщат много по-голямо внимание на възстановителния ефект като съпътстваща санкция, която трябва да претърпят извършителите на определени престъпления, особено свързани с повреждане и унищожаване на чуждо имущество. Смятам, че дискусията  за организацията на съдебната власт трябва да продължи, защото има конституционни и законови измерения, коментира Янаки Стоилов. Нашето законодателство в повечето случаи съответства на европейските изисквания, въпросът е, че се прилага в друга среда, а често не се прилага както следва и трябва да се завишат критериите при атестиране на магистратите, да се гарантират принципите на случайния подбор при разпределение на делата, допълни водачът на червената листа. По време на дискусията с правистите бяха засегнати теми за промени в областта на гражданския кодекс, около заповедното производство, съдебното изпълнение, публичната продан, които могат да бъдат прецизирани и за качеството на юридическото образование.


Тази страница е видяна: 1036

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 24 September 2014 - 16:47:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Главният прокурор по делото за радикален ислям: Неадекватността на Наказателния ни кодекс е повече от видима
Янаки Стоилов ще има приемен ден в Пазарджик
Янаки Стоилов ще има примен ден в Пазарджик на 15 юни
Приемна на Янаки Стоилов в Пазарджик - на 12 януари
Янаки Стоилов ще приема граждани във вторник в Пазарджик
Янаки Стоилов и Димитър Димитров ще водят Първомайско шествие на БСП в Пазарджик
Янаки Стоилов очерта в Пазарджик червените линии, от които БСП няма да отстъпи
Катя Захариева е моторът в постигнатата от ГЕРБ реформа в съдебната система, заяви в Пазарджик председателят на ГЕРБ
Областният съвет на БСП в Пазарджик подаде оставка и призова същото да направи и Янаки Стоилов
Янаки Стоилов ще води листата на БСП в Пазарджик, само трима са водачите нови лицаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6687 сек., 1.5708 от тях за заявки.