RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ген. Стоян Тонев: Ще предложим лекарите да бъдат освободени от данъци

gerb240914.jpgОбществените  болници са един от стълбовете на здравеопазването и е необходимо държавата в лицето на Министерство на здравеопазването  да ги субсидира. Това заяви на среща с лекари и медицински персонал от МБАЛ-Пазарджик ген. Стоян Тонев, водач на листата на ПП ГЕРБ в 13-ти  многомандатен избирателен район.
В препълнената  конферентна зала на  Деканата в Пазарджик ген. Тонев и кандидатите за народни представители д-р Дончо Баксанов и Гинче Караминова бяха посрещнати с цветя и аплодисменти.
Пред медиците ген. Тонев  посочи, че в някои страни като Япония, лекарите не плащат данъци. Това е предложение, което ще дадем в новосформирания парламент, увери водачът на листата. Той уточни, че най-напред от данъци трябва да бъдат освободени лекарите, които работят в труднодостъпни райони, а след това ще бъдат обхванати  и всички останали.
Ген. Тонев представи трите основни акцента, заложени в програмата за сектор „Здравеопазване”. На първо място той очерта проблема със събираемостта на здравните осигуровки. „В България 23 % от хората не плащат здравни осигуровки”, подчерта водачът на листата. „Нашето предложение е да се въведе австрийският модел, а именно, при gerb240914_1.jpgпродажба на имущество да се изисква документ за платена здравна осигуровка или документ за бедност. При издаване на документи от администрацията, също да се изисква такъв документ”, обясни ген. Тонев. Той допълни, че този въвеждането на модела е довел до 96% събираемост за здравните осигуровки в Австрия.
„Друг важен момент е Здравната каса. Тя е необходимото зло”, каза Тонев. Той уточни, че за нея са обсъждат няколко варианта,като единият от тях е лекарите да получават  около 40% от парите, постъпили от платено лечение на пациенти. 
 Ген. Тонев подчерта, че другият важен момент са договорите, сключвани от лечебните заведения с касата. "С частни здравни заведения договори да могат да се сключват, само, ако няма държавно здравно заведение в определен регион”, категоричен бе той и даде пример с това, че в много страни броят на болничните заведения и на болничните легла е регламентиран. „Ако се надвиши този брой, не може да се сключи договор със Здравната каса за финансирането им, допълни водачът на листата на ГЕРБ. „Това означава, че публичният ресурс се разходва само за т.нар обществени здравни звена”, подчерта ген. Тонев. Той отбеляза, че „тези промени няма да минат без съпротива”, но изрази надежда, че могат да се осъществят.
По отношение на идеята за диагностично-свързаните групи ген. Тонев посочи, че би трябвало първоначално да се въведе един пилотен проект и поетапно, след анализ, да бъде обмислено прилагането им в системата.
Пред медиците ген. Тонев говори също за проблемите в Спешната помощ, проблемите с възнагражденията на лекарите и липсата на достатъчно добра апаратура за нормалното функциониране на поликлиничните звена и клиниките.
В заключение водачът на листата на ГЕРБ се обърна към лекарите с призив да гласуват на 5-ти октомври, като изтъкна, че „всяка по-висока избирателна активност, гарантира стабилност на управлението”.
На срещата, продължила повече от час и половина, лекарите от пазарджишката болница поставиха множество въпроси, свързани с мотивацията на младите лекари, с техническото оборудване на болниците и проблеми, касаещи ползването на клиничните пътеки.


Тази страница е видяна: 610

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 24 September 2014 - 16:42:59

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Изявени български интелектуалци в подкрепа на кандидатурата на ген. Стоян Тонев
ЦИК реши: Д-р Дончо Баксанов влиза в парламента на мястото на ген. Стоян Тонев
Ген. Стоян Тонев внесе в РИК документите за регистрация на листата на ГЕРБ в Пазарджик /видео/
Ген. Стоян Тонев: Новата автогара на Пазарджик е една много сериозна инвестиция
Ген. Стоян Тонев: Политиците трябва да полагат грижи за насърчаване и развитие на мрежата на читалищата в България
Водачът на листата на ПП ГЕРБ за 13 МИР Пазарджик ген. Стоян Тонев направи дарение на пострадалите семейства при големия пожар в Ракитово
По инициатива на ген. Стоян Тонев ученици от Пазарджишко ще получат "Патриотични тетрадки"
На 15-и лекарите излизат, национален протест, ако не бъдат изпълнени исканията им до 30 май /видео/
В съобщенията от Местни данъци ще бъдат включени и данъкът за мпс-та, и стари задължения
Започва поредната данъчна кампания - над 80 хиляди съобщения за дължимите местни данъци и такси ще бъдат изпратениТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.9691 сек., 2.8682 от тях за заявки.