RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Янаки Стоилов очерта в Пазарджик червените линии, от които БСП няма да отстъпи

БСП Пазарджик, Янаки Стоилов, Коалиция БСП Лява България представи днес в Пазарджик листата си за участие в предсрочните парламентарни избори през октомври. В Пазарджик беше и водачът на листата Янаки Стоилов, дългогодишен парламентарист, доцент по Теория на правото и политология, преподавател в Софийския и Пловдивския университети, зам.-председател на Националния съвет на БСП, един от авторите на конституцията. Пред медиите той беше представен като "един принципен човек, олицетворяващ морала в политиката, любимец на червените от всички поколения, който умее да отстоява своето мнение без да руши единството".
Янаки Стоилов позна първия въпрос, който щяха да му зададат медиите и започна с отговора защо е водач на листата в Пазарджик: "Нямам родова връзка с Пазарджик, моята работа е преминавала през доста райони в страната, от доста срещи имам впечатления и познания за очакванията на нашите членове и симпатизанти. Аз винаги съм отстоявал позицията за откритост на политиката, за нейната зависимост - в кавички,  само от интересите на избирателите и това е един от най-големите проблеми в България през годините на прехода, които се задълбочават. Необходимостта да освободим дейността на държавните и местните институции от влиянието на корпоративната власт, от редица други фактори, които намаляват доверието в политическите партии и в политиката като цяло.
С това съзнание и с тази трудна задача идвам тук в Пазарджик по предложение на централното ръководство на партията. Благодаря за добрия прием на моите колеги", каза Янаки Стоилов. Той представи главното в предизборната платформа на БСП: За достоен живот в справедлива държава. Основните ангажименти и приоритети, назовани от Янаки Стоилов като "червени линии, от които БСП няма да отстъпи", са:
преминаване към прогресивното облагане на доходите на физическите лица; създаване на равностойни условия за труда и капитала по отношение на данъчно и социално осигуряване; да се предприемат реални стъпки за реиндустриализация на страната; държавата да осигурява средствата за държавните и общинските училища, за засилване на ролята на държавата в здравеопазването чрез ограничаване на възможността тези лечебни заведения, които ползват публични средства, да не могат да вземат пари от пациентите, за да се гарантира достъпно здравно обслужване; подкрепа за "Южен поток"; срещу добива и проучването на шистов газ; против разширяване на икономическите санкции спрямо Русия, защото тези мерки не действат за преустановяване на въоръжения конфликт в Украйна и за постигане на стабилност в района на Източна Европа. "Това са ангажиментите, които ще отстояваме в едно бъдещо управление. Нашата амбиция тук е да получим най-високо доверие сред избирателите в Пазарджик", заяви още Янаки Стоилов. Той даде личната си подкрепа за преференциалния вот, защото по думите му дава възможност на избирателите да изразят своите предпочитания освен към партията, но и към нейните представители с оглед на това какво те са направили, какво очакват от тях и какви ангажименти са поети. Той заяви, че се надява да запазят трите мандата на БСП в Пазарджик.
На пресконференцията бяха представени и останалите кандидати от листата на Коалиция БСП Лява България. На второ място е Йордан Младенов от Пещера, досегашен народен представител, който благодари на Янаки Стоилов, че е приел да води листата в Пазарджик. Третият в листата е заместник-кметът на Велинград Георги Янчев, който заема тази длъжност вече 7-ма година и има опит в местната власт. На четвърто място е журналистката Диана Варникова - Милчева, заместник областен управител на Пазарджик, областен координатор на жените в БСП.
В листата следват:
5     Ибрахим     Хаджинедим     Генджев
6     Лазар     Огнянов     Попов  
7     Георги     Светломиров     Петров   
8     Петя     Николаева     Цанкова  
9     Мария     Георгиева     Краева 
10     Гурко     Георгиев     Митев  
11     Нина     Иванова     Димова 
12     Димитър     Спасов     Димитров  
13     Стойко     Стойчев     Стефанов   
14     Мария     Георгиева     Владова   
15     Светлана     Димитрова     Парашкевова-Узунова
16     Георги     Петров     Керелов
17     Димитър     Георгиев     Добрев  
18     Васил     Грозданов     Георгиев 


Тази страница е видяна: 1377

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 02 September 2014 - 18:30:59

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Янаки Стоилов: България трябва да има политици, които отстояват категорично националните интереси
Янаки Стоилов: Ние сме тези, които трябва да спрем омразата, ако искаме да не бъдат съживявани корените и методите на фашизма
В писмо до Пленума на БСП пазарджишките социалисти обвиняват Янаки Стоилов, че областите , през които е преминал, оставя разбити структури
Янаки Стоилов ще има приемен ден в Пазарджик
Янаки Стоилов ще има примен ден в Пазарджик на 15 юни
Приемна на Янаки Стоилов в Пазарджик - на 12 януари
Янаки Стоилов ще приема граждани във вторник в Пазарджик
Янаки Стоилов и Димитър Димитров ще водят Първомайско шествие на БСП в Пазарджик
Областният съвет на БСП в Пазарджик подаде оставка и призова същото да направи и Янаки Стоилов
Янаки Стоилов ще води листата на БСП в Пазарджик, само трима са водачите нови лицаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5829 сек., 1.4780 от тях за заявки.