RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Нишан Бъздигян е първият председател на новоучредената Конфедерация на работодателите „Тракия“ /видео/

Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик е сред учредителите на нова работодателска организация, обединяваща подобни сдружения от Южна България. Това обяви на пресконференция председателят на пазарджишкото сдружение на бизнеса инж. Нишан Бъздигян. Той е и първият председател на новата Конфедерация на работодателите „Тракия“. Нейни учредители са още Сдружението на предприемачите в Панагюрище, Клубът на работодателя в Стара Загора, Бизнес експертен съвет – Пловдив и Съюзът на работодателите в Сдружение на предприемачите ПазарджикАсеновград.

При контактите помежду си бизнес сдруженията са идентифицирали общи проблеми, решението на които ще търсят, обединявайки се. Организацията е отворена и в нея могат да се включат и други сдружения на бизнеса. Членове на Управителния съвет са председателите на сдруженията. Председателят на конфедерацията се избира с мандат от 1 година.
Представителите на бизнеса са притеснени от липсата на достатъчно категорични мерки срещу сивия сектор.
От работещите в трудоспособна възраст 4 милиона и 600 хиляди човека заетите са само 1 милион 685 хиляди души, което предполага един огромен сив сектор и голямата тежест за издръжката на цялата държавна машина, на пенсионерите и учениците се пада върху заетите в частния сектор, които са едва 1 милион и 400 хиляди души, посочи Евтим Янев, заместник-председател на Сдружението в Пазарджик и общински съветник. Според него правителството е показало, че има желание да работи в посока на решаване на проблемите на бизнеса, но това е станало под натиск, затова предприемачите са взели решение да оповестят своите искания, да увеличат натиска и да посочат адекватни решения, които биха подобрили условията за бизнеса. Като позитивни решения той посочи изискването за прилагане на методика за изчисляването на такса смет не както досега на база данъчна оценка, а по количествени ксритерии.
Конфедерацията на работодателите „Тракия“ си е поставила за цел и насърчаване на икономическата активност на частните предприемачи и работодатели в Южна България, както и подобряване на бизнес средата в различните области и общини от Южен Централен район, а също така и реализиране на инициативи от благотворителен характер. 


Тази страница е видяна: 1615

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 29 January 2014 - 13:46:57

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нишан Бъздигян е новият председател на Сдружението на предприемачите
Нишан Бъздигян беше преизбран за председател на Сдружението на предприемачите
Конфедерация на работодателите „Тракия” провежда своя първи бизнес форум
Нишан Бъздигян е носителят на наградата “Предприемач на годината - 2011”
Инж. Нишан Бъздигян: Със спешни мерки трябва да се гарантира обезпечеността с работна ръка и училищата да подготвят квалифицирани кадри за предприятията
Кметът на Велинград е първият председател на Органзация за управление на туристически район „Родопи“
Проф. д-р Лъчезар Цоцорков е първият почетен председател на Българската минно-геоложка камара
Вижте видео от протеста на пазарджишките полицаи с блокада на АМ "Тракия"
Нина Вардина ще ръководи новоучредената структура на Жени ГЕРБ в Община Септември
Директорът на РИМ-Пазарджик Борис Хаджийски е член на новоучредената българо-американска комисия за опазване на културното наследствоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4454 сек., 1.3572 от тях за заявки.