RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Зоната на Здравето и Балонът останаха публична общинска собственост

Зона на здравето, Пазарджик, Два гласа не стигнаха до нужните 2/3 от съветниците на Пазарджик за промяна на собствеността на бившите Зона на здравето и открития басейн, известен повече като „Балона“. Предложението за промяна на собствеността от публична в частна общинска получи подкрепа от 26 съветници, 8 гласуваха против, а четирима се въздържаха.

От БСП обявиха решението си да гласуват против, като Румен Петков мотивира позицията им: „отново ще бъдем изправени пред съдебни дела по отношение на такова решение, защото не е отпаднало предназначението на имотите“. Румен Петков посочи, че между тези два имота се намира плажа и на два пъти вече тяхното решение пада в съда. Йордан Димитров предизвика Димитър Петков с изказването си, че Зоната на здравето е дълбоко свързана с работническия спорт и там се развиват 11 вида спорт, сред които всички лекоатлетически дисциплини. Димитър Петков го репликира, че това е било поне преди 30 години и от две десетилетия имотите се рушат, останало е да се ползва само едно спортно игрище и една съблекалня. Румен Петков посочи един положителен пример – рушащият се колодрум само преди две години бе възстановен и в момента е активно място за спорт. Аргумент срещу предложението на администрацията даде и Евтим Янев. Той посочи, че според Интегрирания план за развитие двата имота са в зона за публични функции с висока обществена значимост и попита вносителят на предложението кое кара общината да мисли, че тези имоти вече не са с висока обществена значимост.
След проведения дебат съветниците не приеха предложението за промяна на собствеността на двата имота, които ограждат т.нар. плаж.

На снимката: Зоната на здравето, Архив ПАмедияТази страница е видяна: 1795

 Публикувано от: pamedia на Thursday 31 October 2013 - 15:45:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Каналът и полски път в Говедаре си останаха публична собственост
Кафенето под музея остава публична общинска собственост
Механа „Трифон Зарезан“ си остана публична общинска собственост
Казармата вече е общинска собственост
Тодор Попов: До Великден ще преобразим Зоната на здравето
От 14,00 часа днес е публичното обсъждане на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост
„Зоната на здравето“ ще се приватизира чрез конкурс при начална цена от 17,28 лв за кв.м.
Съветниците отново ще гледат предложение за промяна на собствеността на Зоната на здравето
Областният управител не разреши на Лесичово да направи читалището, пощата и детската площадка в Боримечково частна общинска собственост
Община Пазарджик предоставя новото игрище в Зоната на здравето за подготовка на футболистите от ДФК „Орлета“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 3.0014 сек., 2.8955 от тях за заявки.