RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Механа „Трифон Зарезан“ си остана публична общинска собственост

Пазарджик

Съветниците не постигнаха квалицирано мнозинството по предложението на общинската администрация за преобразуване на собствеността – от публичва в частна общинска, по отношение на частта от Младежки дом – Пазарджик, където от десетина години се помещава механа „Трифон Зарезан“. Кметът Тодор Попов съобщи, че към обекта има заявен инвестиционен интерес и то не само от настоящия наемател Розалин Николов, но и от други кандидати и при такъв интерес би могло да се очаква добра цена за този имот. В момента наемът, който плаща месечно фирмата на Розалин Николов е 500 лв.
Мотивите, че бъдещият собственик ще плати не само за имота, но и впоследствие ще плаща данък сгради и такса смет не бяха досатъчни. По точката се получи поредният емоционален дебат и размяна на пренебрежителни реплики с уважителен топ, а на места и не толкова уважителе между общинските съветници Благо Солов и Чавдар Чавдаров, от една страна, и председателя Хари Харалампиев, от друга. Чавдар Чавдаров настояваше да чуе от трибуната известната му вече информация, че обектът е обособен като самостоятелен от преди месец и на експерта Теменужка Иванова се наложи неколкократно да повтори едно и също -  че в акта от 1999-та година, който е за цялата сграда, е написано, че част от избения етаж има предназначение за обществено хранене, а обособяването е от преди месец, защото сега има заявен интерес.
В дебатите по тази точка Благо Солов спомена един случай, в който с председателя Хари Харалампиев са били на една и съща страна – при защитата на българските медици. И заяви, че когато се работи за каузи, позициите може да се сменят. 


Тази страница е видяна: 1116

 Публикувано от: pamedia на Thursday 27 July 2017 - 19:00:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кафенето под музея остава публична общинска собственост
Зоната на Здравето и Балонът останаха публична общинска собственост
Да имат ли частни собственици Механа "Трифон Зарезан", общински жилища и имоти в Пазарджик и селата Росен и Цар Асен, ще решават съветниците
Казармата вече е общинска собственост
Каналът и полски път в Говедаре си останаха публична собственост
В община Стрелча Трифон Зарезан започва още на 13 февруари
В Радилово и Капитан Димитриево се готвят за празника Трифон Зарезан
За 33-годишен почитател на Трифон Зарезан Св.Валентин започна в ареста
С ритуално зарязване на лозята в Стрелча бе отбелязан Трифон Зарезан
С водосвет за здраве и ритуално зарязване на лозята в Стрелча бе отбелязан Трифон ЗарезанТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7245 сек., 1.6139 от тях за заявки.