RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: До Великден ще преобразим Зоната на здравето
Тодор Попов

Зоната на здравето ще бъде развита като част от самия Остров, защото той се използва вече от много хора и трябва да прехвърлим събития и в тази част. Затова се радвам, че успяхме да направим новия мост и той вече е част от нашата глобална концепция за развитието на това пространство. Вече се ползва постоянно от хората, тъй като е най-пряката връзка с търговската зона на града и немалкото предприятия, които работят, в това число и най-голямото - имам предвид "Костал". Това сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов при обхода на района, по известен като "Зоната на здравето", при старта на обновяването на тази територия.


До 2-3 месеца, ще бъде реновирано футболното игрище, около него ще бъде направена шамотена писта, на която може да се спортува,  нов фитнес, а обслужващи алеи ще ограждат целия терен. Ще бъде изградено комплексно спортно игрище със специално универсално покритие, на което може да се играе тенис, волейбол и баскетбол. А така също и съблекални, които да обслужват целия комплекс. В южната част предвиждаме разполагането на детска зона за забавления с люлки, площадки и специални съоръжения за игра. Цветни алеи ще свържат този кът с участъка отсреща, който ще превърнем в летен амфитеатър. Това всъщност ще е втора "Торта", като тази в центъра на Пазарджик. Около нея ще бъдат монтирани амфитеатрално пейки, за да може там да се изнесат част от летните концерти и събития. Пред нея ще бъде локализирано и площадно пространство за повече хора, когато мероприятията ще са по-мащабни. Последният елемент в този ансамбъл ще е Спортната зала, за която вече имаме изготвен проект, чиято реализация  ще стартираме през  следващата година.

"Моята амбиция е всичко това да стане  до Великден, но ако до тогава не успеем, до Празника на града - със сигурност. И убеден съм, че ще хареса на всички. Това е поредната стъпка от нашата последователна политика за развитието на Парк "Острова".

Следващата година ще насочим вниманието си към зоната с градския плаж и територията пред нея, а по-следващата ще реализираме проект, с който ще възстановим "Балона". Така в края на 2022 година ще имаме един уникален парк не само в България, а и на Балканския полуостров. Защото нашите мечти са големи и ние, пазарджиклии заслужаваме всичко това!", така Тодор Попов коментира предстоящите дейности в парковото пространство на южния бряг на река Марица.

Тодор Попов


Тази страница е видяна: 2528

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 12 February 2020 - 18:12:09

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов на откриването на Зоната на здравето: Пазарджик винаги е давал добър пример
Тодор Попов: Островът отесня, с новия мост и Зоната на здравето ще стане един цялостен ансамбъл
Тодор Попов: До месец ще е готова алеята, свързваща мост „Атлантик” с парк-остров „Свобода” и Зоната на здравето
Поздравление от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов по повод предстоящия Великден
Зоната на Здравето и Балонът останаха публична общинска собственост
„Зоната на здравето“ ще се приватизира чрез конкурс при начална цена от 17,28 лв за кв.м.
Съветниците отново ще гледат предложение за промяна на собствеността на Зоната на здравето
Община Пазарджик предоставя новото игрище в Зоната на здравето за подготовка на футболистите от ДФК „Орлета“
Отбиват Марица заради започналото строителство на новия мост между острова и Зоната на здравето
Търси се спортен клуб, който да поддържа залата в Зоната на здравето срещу 30 лв. месечен наемТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8241 сек., 1.7177 от тях за заявки.