RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пазарджик предоставя новото игрище в Зоната на здравето за подготовка на футболистите от ДФК „Орлета“

ОРЛЕТА

На новото игрище в Зоната на здравето ще тренират футболистите от ДФК „Орлета“. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с клуба и с родителите на спортуващи деца. Така се решава проблемът пред спортния клуб с липса на терен за подготовка на младите футболисти. Срещата с кмета се проведе на самия спортен терен.


„Зоната на здравето ще се превърне в модерно съоръжение за спорт и отдих, ще има терен с шамотна настилка, игрище за баскетбол, волейбол и футбол, както и зона за стрийт фитнес на открито, ще има и детска площадка. За родителите, които придружават децата си, а и за спортистите, ще има кафене, а за спокойствието на родителите този терен, ще бъде ограден, ще има жива охрана постоянно.“ Това заяви кметът пред треньора Валентин Карагьозов и родителите на деца от ДФК „Орлета“. Пред тях той сподели сроковете и предстоящото в Зоната на здравето.

Освен за спорт е помислено и за възможността за отдих и културни развлечения. В рамките на Зоната ще има и амфитеатър за около 150 души със сцена на открито, подобна на тази на Тортата. „Това ще е постоянна сцена, тук е подходящо да не пречим на никого, досега постоянно сглобявахме и разглобявахме една мобилна сцена, сега ще имаме постоянна сцена на открито за концерти и изяви на деца и състави“, заяви Тодор Попов.

Догодина ще започне ремонтът на залата в Зоната на здравето, за което ще бъде осигурено и държавно финансиране. Съществуващите стени на сградата ще се използват, но покривът ще бъде изцяло подменен. Това ще е тренировъчна зала за отборите по баскетбол и бадминтон, а спортна зала „В. Левски“ ще остане само за волейбол.

„Искам за 4 години Пазарджик да стане най-спортният град с най-много спортуващи деца, да има най-добрата спортна база, която ще се ползва от всички деца безплатно. Искам да засвидетелствам и нашето отношение към вас като родители. Предстои да бъде гласуван един стимул за родителите на спортуващи деца -  30 % отстъпка от всички местни данъци и такси. Затова от вашия треньор искам списъци на всички картотекирани деца, които имат сериозно отношение към спорта. Искам да създаваме и самочувствие на тези деца – за това че са успешни, за това, че са избрали да спортуват, за това, че техните успехи са важни. Трябва да сменим моделът на поведение и тези деца да бъдат за пример. Защото спортуващите деца са здрави, после са дисциплинирани, трето, са отговорни и четвърто – имат амбицията. Това са качества, които са супер полезни и вие като родители сте го осъзнали. Затова ги стимулираме да спортуват и разчитам на вас“, каза кметът Тодор Попов и допълни, че е удовлетворен от факта,  че всички спортни бази и терени в Пазарджик, които са направени, се ползват.

Ние сме тук и виждате, че това се случва вече. Преди година много от родителите на спортуващите деца не ми вярваха, но аз съм човек, който си държи на думата. Моите планове са до 2027 година -  казвам го, за да няма повече спекулации“, заяви кметът и посочи, че в краткосрочния план на Община Пазарджик след ремонта на околовръстния път – ул. „Стефан Стамболов“, който вече е факт, влизат още ремонтите на ул. „Христо Ботев“, на околовръстния път при Гробищния парк, ремонт на ул. „Ал. Стамболийски“, а догодина на ул. „Стефан Караджа“, както и на малки квартални улички и обновяване на тротоарната мрежа. 

ОРЛЕТА


Тази страница е видяна: 866

 Публикувано от: pamedia на Friday 26 June 2020 - 12:16:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик е подписала споразумения да връща парите по развалените от съда сделки за Пазара, Балона и Зоната на здравето
Тодор Попов на откриването на Зоната на здравето: Пазарджик винаги е давал добър пример
Тодор Попов: До Великден ще преобразим Зоната на здравето
Зоната на Здравето и Балонът останаха публична общинска собственост
„Зоната на здравето“ ще се приватизира чрез конкурс при начална цена от 17,28 лв за кв.м.
Новото футболно игрище ще е с осветление, ще могат да се играят и официални срещи
Президентът на БФС пристига утре за официалното откриване на новото футболно игрище
Съветниците отново ще гледат предложение за промяна на собствеността на Зоната на здравето
Отбиват Марица заради започналото строителство на новия мост между острова и Зоната на здравето
Търси се спортен клуб, който да поддържа залата в Зоната на здравето срещу 30 лв. месечен наемТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5930 сек., 1.4922 от тях за заявки.