RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пазарджик е подписала споразумения да връща парите по развалените от съда сделки за Пазара, Балона и Зоната на здравето

Пазарджик, По развалените от съда сделки за Пазара, Балона и Зоната на здравето община Пазарджик е подписала споразумения с купувачите за възстановяване на платените от тях средства. За Пазара по отстъпеното право за строеж от 1 милион 213 хиляди лева 250 хиляди лева са върнати, а за останалите са разписани срокове, обясни Георги Гайдаров, главен финансист на общината. 350 хиляди лева депозит за сделката за Зоната на здравето са върнати, а за Балона остават 404 хиляди лева да бъдат върнати. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета на община Пазарджик.
Общинският съветник Евтим Янев попита как са отразени в бюджета сключените през последната година от предишния мандат няколко договора за строително-ремонтни дейности за облагородяване на междублокови пространства в Пазарджик, чакълиране и асфалтиране в селата и благоустрояване в района на новата автогара. Главният финансист Георги Гайдаров обясни, че по договорите има частични плащания. "Нормално е ,след като имаме сключени договори да бъдат осчетоводени, във функция БКС сме планирали суми, които да се явят източник за тяхното разплащане", каза Георги Гайдаров.
Около 5 млн. лв. се надява да получи Общината през 2016 година от продажба на общински  имоти в Пазарджик и селата. 1 милион и 900 лева от тях ще са от урегулирани поземлени имоти на територията на града, 1 милион 680 хиляди лева - от земеделска земя и 220 хиляди лева от продажби на сгради в града.
В отговор на общинския съветник Благо Солов, който касаеше повече отчета на бюджета, стана ясно, че общината отклонява държавно делегирани средства и ги ползва като безлихвен заем. Това са средства предимно от дейностите образование и здравеопазване.
"Тези пари сме ги обявявали публично през всички години назад във времето. Сумата от 3 хиляди лева е кумулативно натрупана за последните 4-5 години. Факт е, че ние сме използвали тези пари от държавно делегираните дейности за някои дейности, които имат характер на местни. Това не го отричаме и коректно сме го посочили", заяви Георги Гайдаров.
Благо Солов попита и каква е гаранцията, че това няма да се случи и през следващата година. Георги Гайдаров обясни, че общинските съветници са санкционирали този разход с приемането на всеки отчет на бюджета. 


Тази страница е видяна: 1470

 Публикувано от: pamedia на Monday 30 November 2015 - 17:57:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик е върнала 2 милиона лева по развалените сделки
Община Пазарджик предоставя новото игрище в Зоната на здравето за подготовка на футболистите от ДФК „Орлета“
Тодор Попов на откриването на Зоната на здравето: Пазарджик винаги е давал добър пример
Тодор Попов: До Великден ще преобразим Зоната на здравето
Иновации в гинекологията: Лазерът Fotona връща здравето и самочувствието на жената
Зоната на Здравето и Балонът останаха публична общинска собственост
„Зоната на здравето“ ще се приватизира чрез конкурс при начална цена от 17,28 лв за кв.м.
Съветниците отново ще гледат предложение за промяна на собствеността на Зоната на здравето
Отбиват Марица заради започналото строителство на новия мост между острова и Зоната на здравето
Търси се спортен клуб, който да поддържа залата в Зоната на здравето срещу 30 лв. месечен наемТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7489 сек., 1.6547 от тях за заявки.