RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Четири нови специалности искат средните училища за 2013/14 година

obl300112.jpgНа  провелото се днес заседание на Комисията  по заетостта  към Областния съвет  за развитие бе обсъден  и приет проектът за държавен план-прием за професионалното образование и обучение в училищата от област Пазарджик за учебната 2013/2014 година, изготвен от Регионалния инспекторат по образование.
Заявените нови специалности тази година са: „Организация и технология на фризьорските услуги” в Професионална гимназия по облекло гр. Пазарджик, „Възобновяеми енергийни източници” и „Есплоатация на автомобилния транспорт” в Професионална гимназия по механоелектротехника” гр.Пазарджик и специалността „Организация на обслужването в хотелиерството” в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в гр. Пазарджик.

Общо 25 училища от област Пазарджик са заявили желание през учебната 2013/2014 година да осъществят прием на ученици по професии след 7 и 8 клас. От тях 17 са професионални гимназии, две средно общообразователни училища, три помощни, едно оздравително, една прогимназия и едно възпитателно училище интернат.
  Проектът на държавния плен прием бе представен от началника на инспектората по образование Йордан Чалъков. Той е изготвен на на база реалните потребности от кадри и след проведени срещи на експерти по професионално образование с представители на Бюрата по труда от област Пазарджик. Основната цел е изготвяне на балансиран прием, съобразен с местните икономически и социални условия, програмите и плановете за развитие на общините.
 През тази  учебна години формите „задочно”  и „вечерно” обучение са застъпени  в по-голяма степен в сравнение  с предходната. Целта е да  се даде възможност на по-голям брой младежи и девойки да продължат обучението си и да получат професионална квалификация.
Държавният  план-прием за професионалното образование  и обучение в училищата от област Пазарджик за учебната 2013/2014 г. ще  бъде  съгласуван от председателя на Комисията по заетостта и ще бъде предложен за утвърждаване от Министъра на образованието, младежта и науката.


Тази страница е видяна: 1366

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 30 January 2013 - 14:37:09

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нови хоризонти за "Зелената приказка" и иновативния проект на четири училища
Правителството одобри 14 нови защитени специалности
Четири училища и едно общежитие в Пазарджик ще бъдат ремонтирани това лято
Нови изисквания за ректорите искат Реформаторите
По проект ще се обновяват градската среда от Моста на Лютата до болницата, четири училища и едно общежитие в Пазарджик
Нови четири положителни проби за COVID-19 в Пазарджик
По жп линията Септември – Пловдив - четири нови пътни надлеза
Училища ще реализират с нови технологии „Моята зелена приказка“
23 училища не са изпълнили предписанията на РЗИ за началото на учебната година, само в 1 продължават ремонтите
Нови четири двойки са одобрени от фонд „Инвитро“. От миналогодишните подпомогати има три бебета, други три семейства чакат децаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4975 сек., 1.3974 от тях за заявки.