RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
23 училища не са изпълнили предписанията на РЗИ за началото на учебната година, само в 1 продължават ремонтите

Служители на РЗИ са инспектирали всичките 132 училища на територията на Пазарджишка област с  цел оценка на състоянието и проверка на готовността за новата учебна 2012-2013 година.
Извършени са 135 проверки, издадени са 30 предписания със задължителен хигиенен характер, уточняват от здравната инспекция.
Най-често предписвани мероприятия са: смяна на дограма, изграждане на вътрешни санитарни възли, основен ремонт на санитарни възли със смяна на ВиК инсталация и осигуряване на течаща топла вода, ремонт на покривна конструкция, основен ремонт с постно и блажно боядисване и др.
Извършени са 30 проверки за контрол по изпълнение на дадените предписания, включително и на  предписанията с удължени срокове, предписани от РЗИ през миналата учебна година.
Акцентът при извършвания контрол  на  учебните заведения е спазването на добри хигиенни практики, които са основен фактор за осигуряване на здравословна жизнена среда и нормално физическо и психическо развитие на учениците, както и предотвратяване на разпространението на заразни заболявания.
Учебните заведения, изпълнили изцяло предписаните мероприятия са 7.

Напълно са приключени строително-ремонтните работи по проект ”Повишаване на качеството на образование в гр. Пазарджик чрез осигуряване на съвременна образователна среда” в Езикова гимназия ”Бертолт Брехт” и Гимназия ”И. Аксаков”. Извършена е смяна на фаянс и на подово покритие в санитарните възли; дооборудвани са компютърните кабинети, благоустроени са дворните площадки, монтирани са системи за видеонаблюдение. 
Изпълнени са предписаните мероприятия, на които са удължавани сроковете за изпълнение до края на 2012 г.: ПГМЕТ гр. Пазарджик, ПГСС гр. Пазарджик, ПГГСД гр. Батак и др. В НУ ”М. Куманов” гр. Пещера е приключило изграждането на локална отоплителна инсталация, а в ОУ ”Св. Патриарх Евтимий” е извършено саниране на физкултурния салон.
Продължават ремонтните дейности в ОУ ”Иван Батаклиев” гр. Пазарджик.

В инспекцията са постъпили молби от директори на учебни  заведения, изпълнили частично предписанията на РЗИ, за удължаване срока на изпълнението им. 
Тази страница е видяна: 1291

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 11 September 2012 - 11:54:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Полиция и Пожарна – с превантивни мерки по повод началото на учебната година
Заключението на РЗИ преди началото на учебната година: В Пазарджик и региона повечето от сградите на училищата са санирани
Посещения на 4942 адреса са извършили екипите за обхват на децата в училище от началото на учебната година
Старши комисар Йордан Рогачев поздравява учениците, учителите и родителите с началото на учебната година
В 11 училища от областта не са изпълнени предписанията на РЗИ Пазарджик
Двата тира не изпълнили полицейските разпореждания, само един е с по-тежки травми
В Спортното учебната година вече започна
С два спечелени проекта стартира учебната година в ПГСА
Балетна школа „Ива“ при НЧ „Виделина-1862“ откри учебната година
Кметът на Пещера откри учебната година в училище с нов форматТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6999 сек., 1.6037 от тях за заявки.