RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Полиция и Пожарна – с превантивни мерки по повод началото на учебната година
police_detuprav2_2.jpgthumb_de

От ОДМВР-Пазарджик изпратиха до медиите информация във връзка с подготовката на новата учебна година:     Започва новата учебна година.  Макар и с редуциране на тържественото откриване във връзка с противоепидемичните мерки децата с трепет очакват този ден. Заедно с тях в очакване и вълнение са родители, близки и преподаватели! От ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик предприемаме комплекс от мерки за нормалния старт на новата учебна година още от началото на месец септември.

     Представители на двете структури проведоха срещи, организирани от РУО-Пазарджик с директорите на училища и детски градини от целия регион. Инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ съвместно с екипи на полицията са извършили проверки на сградите на училищата. Акцентът е върху обезпечеността с изправни уреди за пожарогасене, наличието на свободни подходи към изходите за евакуация, инструктаж на директори и преподаватели за действия при пожар и бедствени ситуации. С особено внимание полицейските и младши-полицейските инспектори от териториалната полиция подхождат към инструктажите за осъществяване на стриктен пропускателен режим, както и изправността на средствата за видеонаблюдение, там където са вече изградени.  

През цялата година са предвидени регулярни проверки на питейните и увеселителни заведения за недопускане на малолетни и непълнолетни без придружител след 22 часа, както и за нерегламентирана продажба на тютюневи изделия и алкохол на децата. В първите няколко седмици от учебната година присъствието униформени и цивилни полицаи ще бъде по-осезаемо с цел недопускане на инциденти с ученици, които идват или си отиват от училище. Личният състав на охранителна, пътна и криминална полиция ще вземе активно участие в тези мероприятия.  


     Стартира и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя !”. Седмицата в периода от 16.09.2020г. до 22.09.2020г. е определена за „Седмица на превенцията на детската пътна безопасност”. За периода на провеждането й ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на училища с най-голямо натоварване на движението около тях, приоритетно в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците от страна  водачите. Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители. Съвместно с представителите на общините са инспектирани районите около школата и детските градини за изправността на пътната маркировка, наличието на обезопасителни парапети, осветеността на пешеходните пътеки. Там където е било необходимо са извършени или са в процес на извършване на дейности по освежаване на пътната маркировка, монтиране на допълнителни предпазни парапети, указателни табели или пътни знаци.Решаваща роля за безопасността на децата все пак имат родителите, които да им припомнят основните правила за безопасно движение на децата , като пешеходци.


Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН-Пазарджик пожелават на всички ученици, родители и учители успешно начало на Новата учебна 2020-2021 година!
Тази страница е видяна: 470

 Публикувано от: pamedia на Monday 14 September 2020 - 12:22:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Комплекс от мерки за нормалното стартиране на новата учебна година предприемат Полиция и Пожарна
23 училища не са изпълнили предписанията на РЗИ за началото на учебната година, само в 1 продължават ремонтите
Заключението на РЗИ преди началото на учебната година: В Пазарджик и региона повечето от сградите на училищата са санирани
Посещения на 4942 адреса са извършили екипите за обхват на децата в училище от началото на учебната година
Старши комисар Йордан Рогачев поздравява учениците, учителите и родителите с началото на учебната година
В Пазарджик Общинският щаб прие превантивни мерки срещу разпространението на COVID-19
Полицията и Пожарната са предприели превантивни мерки за Никулден и студентския празник
В Пещера се предприемат превантивни мерки спрямо паркиралите автомобили, пречещи на снегопочистването
Предприемат се превантивни мерки срещу разпространението на морбили на територията на страната, съобщават от РЗИ
За сбиването на стадиона в Пазарджик засега е задържан само един, на работна среща са набелязани превантивни меркиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7055 сек., 1.6038 от тях за заявки.